Μαξίμου: Έως το Πάσχα η συμφωνία – Μένουν να εφαρμοστούν μέτρα 2,6 δισ. ευρώ

0
38
Βερολίνο, Αθήνα, ΔΝΤ,

Στα 2,6 δις ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Oικονομικών τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από τα μέσα του 2016 μέχρι και το τέλος του 2018, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπολογίζοντας στο ποσό αυτό τα πρόσθετα έσοδα ύψους 1,8 δις ευρώ που θα προέλθουν από την άμεση φορολογία και μόνο 800 εκατ. ευρώ από τα 1,8 δις ευρώ από το ασφαλιστικό, αφού μέτρα ύψους 1 δις ευρώ για τις συντάξεις έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται από το 2015.

Εκτός λογαριασμού αφήνει το ΥΠΟΙΚ το 1,8 δις ευρώ από τους έμμεσους φόρους, τα οποία τονίζουν ότι δεν θα εφαρμοστούν αν πάει καλύτερα η ροή εσόδων. .

Με βάση το υπολογισμό αυτό για τα 2,5 χρόνια (30 μήνες ) που θα διαρκέσει ακόμη το τρίτο μνημόνιο το οποίο λήγει στα μέσα του 2018, η μέση ετήσια επιβάρυνση για τους ‘Ελληνες πολίτες αναμένεται να φτάσει το 1,1 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙ: Σηκώνεται η αυλαία για το Brexit

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το αργότερο έως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί το κείμενο της αξιολόγησης από τους εκπροσώπους των δανειστών, με σαφή τη διαφωνία του ΔΝΤ, το οποίο έχει καταθέσει το δικό του κείμενο με τις διαφωνίες του.

Η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν σύντομα, καθώς όλες οι πλευρές θέλουν να υπάρξει συμφωνία έως το Πάσχα.