Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Μητσοτάκης: Ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει

Σφοδρή κριτική σε όλα τα επίπεδα άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος. 

«Ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει. Προχωράμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε αργά αλλά σταθερά από τον ευρωπαικό πυρήνα, αυτή η πραγματικότητα θα αλλάξει με την  πολιτική αλλαγή, την οποία μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να ξεγελάσει ξανά τους Έλληνες», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ψέματα ακούστηκαν στη ΔΕΘ και το 2015 και το 2016, για ανάπτυξη, χρέος, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, τον ακατάσχετο λογαριασμό και πολλά άλλα. Ξέρουμε τι θα πουν. Δεν θα μας εκπλήξουν. Θα πουν ότι δήθεν τελειώνουμε με τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Θα μιλήσουν για δουλειές, τη στιγμή που λίγο πιο δίπλα, στη Χαλκιδική, υπονομεύουν τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, από την Ελληνικός Χρυσός», τόνισε.

Φορολογική εξάντληση των πολιτών 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι μια μέση ελληνική οικογένεια καλείται να πληρώσει φόρους 6.000 ευρώ ως τα Χριστούγεννα. Οπως είπε, είναι ορατά τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης των πολιτών. Οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν για να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, η στάση πληρωμών του κράτους συνεχίζεται με τις προφανείς συνέπειες. Νοσοκομεία υπολειτουργούν, καρκινοπαθείς καθυστερούν να υποβληθούν σε θεραπείες, ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα.

Ταυτόχρονα, μέτρα 5,5 δισ. ευρώ είναι προ των πυλών, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι πέρα και πάνω από όσα μπορούμε να πληρώσουμε.

Θλιβερή εξαίρεση η Ελλάδα 

Αναφερόμενος στην οικονομία, προειδοποίησε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση σε μια θετική διεθνή συγκυρία, καθώς για τη χώρα μας οι ρυθμοί ανάπτυξης αναθεωρούνται προς το χειρότερο. Σημείωσε ακόμη ότι «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο αρχικά θα καταργούσε και εν συνεχεία θα μείωνε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, προκαλούν απόγνωση στην πλειοψηφία των Ελλήνων».

Η όποια μικρή βελτίωση υπάρχει σε κάποιους τομείς, είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε επιστρέψει στο 2014. Κάνουν σύγκριση με το δικό τους χειρότερο εαυτό και θριαμβολογούν μιλώντας για έξοδο από την κρίση, σημείωσε.

Οι πολίτες γνωρίζουν

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Το μόνο που τους έχει μείνει είναι οι καρέκλες τους γι αυτό επιχειρούν να μας διασύρουν σε έναν πόλεμο λάσπης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους έχει μείνει είναι οι καρέκλες τους. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε στην λάσπη. Δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση, σημείωσε.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει και όταν δεν διχάζει λασπολογεί, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα στους τομεάρχες 

Στέλνοντας μήνυμα στους τομεάρχες ανέφερε ότι όταν η Ν.Δ. καθορίζει την πολιτική ατζέντα με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την παρακολουθήσει, και τούς κάλεσε να είναι πιο παρεμβατικοί και να αξιοποιούν τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη χώρα

Επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη χώρα με τη Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Βόρεια Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρο.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας, ξεκίνησε από τη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια έπληξε τα...

Άνοια: “Αυξημένος κίνδυνος” για όσους κάθονται πάνω από 10 ώρες την ημέρα

Οι ενήλικες που περνούν πάνω από 10 ώρες την ημέρα σε καθιστικές δραστηριότητες όπως...

Πολιτική Προστασία: Ακραίος κίνδυνος και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Δευτέρα 24 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Πώς να διαλύσεις μια μεγάλη χώρα σε μόλις έξι εβδομάδες

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας «κατάφερε» σε χρόνο-ρεκόρ να γίνει η πιο αποτυχημένη ηγέτιδα...