Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Νέα «ρουκέτα» από τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη,κατονομάζει δικηγόρο-πρώην βουλευτή ως ηθικό αυτουργό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, φέρεται να κατονόμασε ο καθ’ ομολογία δράστης Μανώλης Σοροπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα το πρωί ο 58χρονος δράστης έστειλε και νέο υπόμνημα στον ανακριτή στο οποίο κατονομάζει έναν δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό, το πρόσωπο δηλαδή που όπως υποστηρίζει του ζήτησε να σκοτώσει την εφοριακό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για γνωστό μεγαλοδικηγόρο της Αττικής που στο παρελθόν είχε διατελέσει και βουλευτής.

Είχα συμβόλαιο θανάτου για τη Ζέμπερη»
Η γλαφυρή περιγραφή του – η πιστότητα της οποίας αμφισβητείται από την Αστυνομία – αρχίζει με την ημέρα που συνάντησε την «καταστροφή του», όπως χαρακτήρισε το συναπάντημα με ένα παλιό του γνώριμο στα σκαλιά της Εισαγγελίας της Αθήνας.

«Είμαι στην Ευελπίδων. Κατεβαίνω στην Εισαγγελία Ποινών για να μπορέσω να δηλώσω αλλαγή κατοικίας. Ανεβαίνοντας στις σκάλες συναντώ την καταστροφή μου. Συνάντησα κάποιον κύριο, τον οποίο γνώρισα πριν μπω στη φυλακή. Ο κύριος… τάδε, ήταν μαζί με κάποιον που δεν γνώριζα. Μου τον σύστησε σαν Χάρη και μου είπε ότι είναι καλός στη δουλειά του και υπακούει μόνο στις εντολές του» περιγράφει ο Μανώλης Σοροπίδης.

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

«Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ. Σε ενδιαφέρει ή όχι;»
Οι τρεις φαίνεται πως συνομίλησαν για κάποια ώρα, με τον κατηγορούμενο να αναφέρεται στα οικονομικά του προβλήματα και τον έναν από τους δύο να του δίνει 40 ευρώ για να τον περιμένει απέναντι στην καφετέρια: «Έχω μία πρόταση που θα σε κάνει καλά. Θα δω και την υπόθεσή σου», ανέφερε ο ένας άνδρας στο δολοφόνο της Δώρας.

Ο Σοροπίδης, όπως αναφέρει ο ίδιος, πήγε στην καφετέρια. «Έπειτα από ώρα ήρθε. Λίγο αργότερα ήρθε κι ο άλλος που μου ήθελε να τον αποκαλώ μόνο αφεντικό. Μου λέει: ”Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ, σε ενδιαφέρει; Ναι ή όχι; Θα μου απαντήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις πίσω”».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο Σοροπίδης οι δύο άνδρες του μίλησαν για τη Δώρα Ζέμπερη και πως έπρεπε να βγει από τη μέση: «Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 μηνών πριν μπει το 2018».

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Είχαν προσπαθήσει ξανά να τη σκοτώσουν
Ο Σοροπίδης αποκάλυψε πως είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη, αλλά όπως του ανέφερε το «αφεντικό», αυτό δεν ήταν δυνατόν «γιατί είχε μάρτυρες εκεί και εμείς είμαστε γνωστοί».

«Δεν σου ζητάω να γκρεμίσεις την Ακρόπολη, απλώς να βγει εκτός υπηρεσίας. Ό,τι κι αν συμβεί εγώ θα είμαι εγώ. Αν κάτι δεν πάει καλά, να ξέρεις ότι όλες οι έδρες υποκλίνονται μπροστά μου, γιατί τους περισσότερους τους έχω στο χέρι», ισχυρίζεται ο Σοροπίδης ότι του είπε το «αφεντικό».

Στη συνέχεια του έδωσε 350 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα πάρει φωτογραφία της κοπέλας και πληροφορίες. Του έδωσε ραντεβόυ και του έφερε ένα φάκελο με οδηγίες. Του ζήτησε, λέει ο ο Σοροπίδης, να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Σε λίγες ημέρες θα του πήγαινε ένα μαχαίρι και θα του έδειχνε πώς να το κρατάει για να μην κάνει μεγάλη ζημιά.

«Βρισκόμουν στο σπίτι μου… σκεφτόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να πάρω την τσάντα με το περιεχόμενο που τόσο τους ενδιαφέρει για τους πελάτες τους και να εξαφανιστώ μετά σε ένα μέρος που δεν το ξέρουν… Έφτασα στο νεκροταφείο έχοντας κατά νου να μην προκαλέσω κακό στην κοπέλα. Πλησίασα και πήρα την τσάντα».

Πώς έγινε το κακό
«Εκείνη με αντιλήφθηκε. Και τότε έγινε το κακό άδικα. Εγώ γυρνάω στο δρόμο να φύγω και τότε με τραβάει από πίσω και λέει “κλέφτης, κλέφτης”. Τότε έβγαλα το μαχαίρι να τη φοβερίσω και λέω “δεν θέλω να σου κάνω κακό”. Προσπαθούσε να τραβήξει την τσάντα και με το άλλο χέρι μου έδινε χτυπήματα. Τότε εγώ έξαλλος, σε άλλο κόσμο, ματώνω μερικές φορές το κορμί της για να με αφήσει. Τραβάγαμε ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χτυπηθεί γερά…»

Την επόμενη ημέρα, όπως ισχυρίζεται ο Σοροπίδης, πήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με την ελπίδα να βρει το «αφεντικό». «Μόλις τον χαιρέτησα, μου απάντησε “κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε”».

 

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε μετά...

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1831: Σημειώνεται η...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: ...

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο...

Τα 4 ζώδια με τον μεγαλύτερο εγωισμό

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν εγωισμούς μεγαλύτερους από τον… πλανήτη; Λοιπόν,...