Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Ο Αλβάρο φέρνει ψυχίατρο στο δικαστήριο κατά της Αθηνάς στο δικαστήριο – Ποια είναι τα “όπλα” της χρυσής κληρονόμου

Αυτό το διάστημα αναμένεται στις Βρυξέλλες η διεξαγωγή της τελευταίας δικαστικής διαμάχης η οποία θα δώσει και επίσημα τέλος στον γάμο τους που διήρκεσε 11 χρόνια.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο θα αποφασίσει για τη μηνιαία διατροφή που θα λαμβάνει (ή αν θα πρέπει να λαμβάνει) ο Βραζιλιάνος αναβάτης ενώ θα εξεταστούν κι άλλα ζητήματα που εκκρεμούν, όπως το αν δικαιούται μέρος της περιουσίας της ή όχι.

Το πολύκροτο διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, το οποίο τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως «Τρωικό Πόλεμο», βρίσκεται στην τελική του φάση.

Ο Αλβάρο ή Ντόντα όπως είναι το χαϊδευτικό του προσπερνώντας τα όσα έχει υπογράψει στο προγαμιαίο συμβόλαιό του το 2005, το οποίο προβλέπει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο έγγαμου βίου (δηλαδή συνολικά 11 εκατ. ευρώ) έχει ζητήσει διατροφή ύψους 300.000 ευρώ τον μήνα, ενώ επιπλέον διεκδικεί και το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τις κακές αθλητικές του επιδόσεις. Παράλληλα, δε, με όλα αυτά δεν παραλείπει να διαφημίζει τον έρωτά του για την παρουσιάστρια Ντενίζ Σεβέρο.

Η Αθηνά αντιθέτως διατηρεί χαμηλό προφίλ, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις. Κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ανταπαντά προχωρώντας στην πώληση του ενός μετά το άλλο των περιουσιακών της στοιχείων, τα οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια του γάμου.

Ετοιμάζει αντεπίθεση

Η Ελληνίδα κληρονόμος έχει επιλέξει ως μόνιμο τόπο κατοικίας της το Βέλγιο και την παρέα λίγων και εκλεκτών φίλων που εμπιστεύεται. Πηγές από το εξωτερικό που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» πως η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση ετοιμάζει μια σφοδρή αντεπίθεση στις δικαστικές αίθουσες με αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Βραζιλιάνο πλεϊμπόι, ενώ προσθέτουν πως η νομοθεσία στο Βέλγιο στα θέματα διαζυγίου είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με άλλες χώρες: «Για να το θέσουμε πιο απλά, σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως ο ένας σύζυγος έχει άδικο ή έχει ξεγελάσει κατά κάποιο τρόπο τον σύντροφό του, τότε απαλλάσσει τον άλλο σύζυγο από την υποχρέωση αποζημίωσης ή διατροφής ακόμα και αν είναι πλουσιότερος. Ισως γι’ αυτό η Αθηνά κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο και όχι στη Βραζιλία».

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις του ο Αλβάρο, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα, είχε δηλώσει: «Λένε ότι διεκδικώ τη μισή περιουσία της αλλά δεν ισχύει καθόλου κάτι τέτοιο. To μόνο που διεκδικώ και απαιτώ είναι όσα κατέκτησα. Παντρευτήκαμε με προγαμιαίο συμβόλαιο από δική μου επιλογή. Θέλω πίσω όσα έχω κερδίσει και τα άλογα της κόρης μου. Θέλω πίσω όλα όσα κατέκτησα με σκληρή, προσωπική δουλειά».

Μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντόντα σταμάτησε να έχει πλέον πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς και συνέχισε να προπονείται με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων με αποτέλεσμα -σύμφωνα πάντα με εκείνον-να μη σημειώνει νίκες και να μη λαμβάνει τα χρηματικά έπαθλα που υπολόγιζε.

Με αγωγή, λοιπόν, που κατέθεσε, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, διεκδικεί από την Αθηνά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για χρηματικά έπαθλα και χορηγίες που είχε εξασφαλίσει ως επαγγελματίας ιππέας για λογαριασμό της εταιρείας που ίδρυσαν μαζί το 2010. Επίσης, την κατηγορεί πως ευθύνεται για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία (σ.σ. επειδή του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί τα άλογα που είχαν αγοραστεί με δικά της χρήματα) και για την πτώση του από τη 10η στη 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους καλύτερους αναβάτες. Εκτός από τα 10 εκατ. (σε αυτά αν προστεθούν και τα 11 του προγαμιαίου συμβολαίου γίνονται 21 εκατ. ευρώ) ο 44χρονος και δύο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης διεκδικεί ως διατροφή και το ποσό των 300.000 ευρώ τον μήνα…

Η ψυχίατρος

Την κρισιμότητα του συγκεκριμένου δικαστηρίου, στο οποίο η Αθηνά και ο Αλβάρο αναμένεται να τα παίξουν όλα για όλα, επιβεβαιώνει και η πληροφορία που γράφτηκε σε διεθνή Μέσα πως εκείνος έχει επιστρατεύσει για να καταθέσει υπέρ του μια διακεκριμένη ψυχίατρο της Βραζιλίας, η οποία θα υποστηρίξει πως η Αθηνά Ωνάση πάσχει από χρόνια μανιοκατάθλιψη, γεγονός που την έκανε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα συζυγικά της καθήκοντα.

Και όλα αυτά προκειμένου να δικαιολογηθεί η απιστία του. Εγκριτοι όμως νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ μικρή την πιθανότητα ο Βραζιλιάνος να τολμήσει να χρησιμοποιήσει την εκτίμηση ψυχιάτρου γιατί είναι κάτι τρομερά παρακινδυνευμένο, το οποίο σε δεύτερη φάση μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ εναντίον του.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αθηνά κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, όμως το δικαστήριο παραχώρησε προσωρινά στον Ντόντα το σπίτι στο Βέλγιο για να διαμένει με την κόρη του, Βίβιαν. Η χρυσή κληρονόμος είχε τότε ζητήσει να σταματήσει να πληρώνει τα δίδακτρα της Βίβιαν, όπως και τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού, αλλά οι δικαστές είχαν απορρίψει το αίτημά της.

Και ενώ η μεταξύ τους μάχη βρίσκεται στην κορύφωσή της ο Αλβάρο δεν κρύβει τον έρωτά του για τη δημοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο την οποία γνώρισε όταν του πήρε συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2016.

«Eίμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος. Είναι ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου και στην ερωτική μου ζωή. Εχω όλα όσα θα ήθελε να έχει κανείς. Μια υπέροχη οικογένεια, φίλους, μια γοητευτική σύντροφο, την υγεία μου. Την ευτυχία δεν μπορείς να την εξαγοράσεις. Είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος από το να είσαι πλούσιος» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ανεβάσει στο Instagram διάφορες φωτογραφίες με τη νέα του σχέση, ενώ το ίδιο έκανε και η Σεβέρο.

Οι πληροφορίες λένε πως η Αθηνά είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη συγκεκριμένη μάχη και ότι έχει προετοιμαστεί μαζί με τον Αμερικανό δικηγόρο της Ρόμπερτ Κόεν και τους Βέλγους συνηγόρους της για μια σφοδρή αντεπίθεση.

Οπως λέγεται εκείνη επιθυμεί να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου που υπεγράφη το 2005, το οποίο ορίζει την καταβολή 11 εκατ. δολαρίων.

Εκτός όμως από αυτό το πόσο ίσως να κληθεί να καταβάλει στον Ντόντα και κάποια εκατομμύρια για κοινές επιχειρηματικές τους κινήσεις. Με κανέναν όμως τρόπο δεν επιθυμεί να του δώσει ευρώ παραπάνω καθώς και να του καταβάλει μηνιαία διατροφή. Η 32χρονη κληρονόμος σήμερα ζει μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας όπου βρίσκονται οι στάβλοι με τα άλογά της, ενώ συνεχίζει να διοργανώνει τον φημισμένο ιππικό αγώνα Longines Athina Onassis Horse Show.

Οι αγώνες αυτοί παλαιότερα διοργανώνονταν στη Βραζιλία, τα τελευταία χρόνια όμως εκείνη τους έχει μεταφέρει στη Γαλλία. Αρχικά στο πρότζεκτ αυτό τη βοήθησε να το στήσει ο Ντόντα, αλλά σήμερα το τρέχει μόνη της.

Ο αγώνας στο Σεν Τροπέ

Σύμφωνα με άνθρωπο από τον χώρο της ιππασίας που μίλησε στην εφημερίδα μας: «Η Αθηνά είναι επαγγελματίας αθλήτρια και ζει τη ζωή ενός αθλητή με αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνες. Είναι σημαντικό ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα. Επίσης, σκοπεύει να συνεχίσει την επιχείρησή της με τους ιππικούς αγώνες. Οσον αφορά την περιουσία της τουλάχιστον μέχρι τα 37 της χρόνια θα τη διαχειρίζεται το trust στην Ελβετία. Σήμερα περιστοιχίζεται κυρίως από φίλους που έχει αποκτήσει από την ιππασία όπως η Σαρλότ Κασιράγκι, διάφοροι ακόμα γαλαζοαίματοι και γόνοι εύπορων οικογενειών.

Είναι ένας μικρός και κλειστός κύκλος ατόμων που συναντιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στους αγώνες και μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα άλογα.

Αυτό το διάστημα στους πιο στενούς της φίλους συγκαταλέγονται ο Ολλανδός χρυσός ολυμπιονίκης και παλιός προπονητής της Γιαν Τοπς και η σύζυγός του, Αυστραλέζα αναβάτρια Εντουίνα Τοπς-Αλεξάντερ με τους οποίους η Αθηνά κάνει παρέα.

Εχει μάλιστα βοηθήσει ποικιλοτρόπως τον Τοπς στη διοργάνωση του μεγαλόπνοου πρότζεκτ του, τους αγώνες ιππασίας Global Champions Tour, τμήμα του οποίου είναι και το Longines Athina Onassis Horse Show που φέτος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 1 έως 3 Ιουνίου στο Σεν Τροπέ. Εκεί όλοι αναμένουμε να δούμε την Αθηνά, θα είναι μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της».

Πηγή: Έθνος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τον Τραμπ – Θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ με απόφασή του την Δευτέρα (4/3), δικαίωσε τον Ντόναλντ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Νοεμβρίου το έκτακτο στρατοδικείο εκδίδει ετυμηγορία για τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1922.... Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει...

Στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια η Αθηνά Ωνάση

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τη Δευτέρα 2/10 η Αθηνά Ωνάση, 16 χρόνια μετά από...

Βόλος: Η επική δικαιολογία 25χρονου «ποντικού» για τις κλοπές που έκανε – Τι είπε στο δικαστήριο

Κλέφτης για… γέλια και για κλάματα αποδείχθηκε ο 25χρονος «ποντικός» στον Βόλο που «σαρώνει»...