Ποια Ίμπιζα; Πρώτες στις προτιμήσεις των νέων η Κως και η Ζάκυνθος!

16

 

Το πάλαι ποτέ νησί της διασκέδασης και των πάρτι έχει αρχίσει να χάνει την «λάμψη» του, τουλάχιστον για τους νέους. Αυτό δείχνει νέα έρευνα της Thomas Cook, η οποία αναφέρει ότι οι νέοι, ηλικίας κάτω των 25 ετών, προσπερνούν την Ίμπιζα και κλείνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

 

Αντίθετα, η Ίμπιζα έχει αρχίσει να γίνεται προορισμός για τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, που είχαν επισκεφθεί το νησί παλαιότερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomas Cook, τα τελευταία πέντε χρόνια, μία στις έξι κρατήσεις γίνονται από τουρίστες ηλικίας 30-39 ετών, που έχουν ακριβότερα γούστα και περισσότερα χρήματα, γεγονός που συνάδει με την αύξηση των πολυτελών δραστηριοτήτων στο νησί, όπως σχολιάζει ο Independent. Επιπλέον, ένα ποσοστό 6% αφορά σε οικογένειες με παιδιά.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

 

Η στροφή αυτή έχει ωφελήσει την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά της Κω και της Ζακύνθου που έχουν προσελκύσει τους 25ρηδες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις για την Καρδάμαινα της Κω και τον Λαγανά στη Ζάκυνθο έχουν διπλασιαστεί για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ οι κρατήσεις των άνω των 50 ετών υποχωρούν χρόνο με τον χρόνο.

 

«Η Ίμπιζα αλλάζει καθώς αλλάζουν τα γούστα των επισκεπτών της» σχολιάζει ο Τόνι Χόπκινς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Thomas Cook UK, τονίζοντας ότι «η Κως και η Ζάκυνθος προσελκύουν τους νέους που ψάχνουν φθηνότερες εναλλακτικές».