Τι έκρυβε η συνάντηση Μητσοτάκη – Παπαθανασίου γιά την ΕΛΣΤΑΤ;

137
Νέα υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Παπαθανασίου είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά τι συνέβη την περίοδο του 2009. Ως ο τότε υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι  η χρονική στιγμή της επίσκεψής του συνδέεται σύμφωνα με με πολλούς με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ καθώς ο Γ. Παπαθανασίου ήταν ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή την οποία στοχοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου με όπλο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Γιάννης Παπαθανασίου είναι εκείνος που σε βιβλίο που εξέδωσε το 2011 με τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών», κατέρριπτε το μύθο Παπανδρέου – Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) για έλλειμμα 15,5%

Θα μου πείτε τι σημασία έχουν όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης:  Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι έγκλημα για ειδικό δικαστήριο

Έχουν γιατί υπάρχει μια ακραία φιλελεύθερη τάση εντός της ΝΔ, αλλά και εκτός του κόμματος που θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ στις εκλογές και η οποία τάσσεται υπέρ του κ. Γεωργίου, υπερασπιζόμενη τις ανεξάρτητες αρχές.

Και αυτό ως γενική αρχή είναι σωστό. Αλλά ποιος λέει ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν ελέγχονται για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους από τη Δικαιοσύνη; Όταν μάλιστα τα αποτελέσματα των πράξεών τους αποτέλεσαν την επίσημη δικαιολογία για τη δέσμευση της χώρας σε μια πολιτική μακράς, εξαντλητικής και με τραγικά αποτελέσματα, σε πολλές περιπτώσεις, λιτότητα;

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν η συνάντηση Μητσοτάκη – Παπαθανασίου είχε τη δική της σημασία!..