Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το “μυστικό” ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι …κρύβει εκπλήξεις!

Μια νέα αντιπαράθεση ανεβάζει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο, με αφορμή τη στάση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στο Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των ηγετών του Νότου στη Λισαβόνα.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο κ. Γεωργιάδης χτύπησε «φλέβα χρυσού», γιατί η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου δείχνει ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας κάτι έχει να κρύψει.

Κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις καταγγελίες του Άδωνι Γεργιάδη έκαναν λόγο για αήθη σπέκουλα και κοινούς συκοφάντες και διευκρίνισαν πως ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, προκειμένου να έχει μια σειρά επαφών επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το non paper του Μαξίμου

Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί  αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα  και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.

ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

Αδιανόητο

Ωστόσο αυτό είναι αδιανόητο, μιας και ποτέ μέχρι σήμερα πρωθυπουργός δεν πηγαίνει αυτός σε επενδυτές για να παρακαλέσει για επενδύσεις. Πάντα γίνεται το αντίθετο.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι όταν ο προκάτοχος του κ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς, όταν μια επένδυση βρισκόταν στο τελικό της στάδιο,  τολμούσε να δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου επενδυτές, τότε ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον κατακεραύνωνε, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του πρωθυπουργού.

ΝΔ: Αν είχε πάει για επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.

Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.

Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Ο Άδωνις ζήτησε και την λίστα επιβατών

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε και ζήτησε πλήρη λίστα των επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο κατά τις επίμαχες ημερομηνίες, ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάνει λόγω για οικογενειακό ταξίδι αναψυχής του Αλέξη Τσίπρα. “τώρα γνωρίζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, Σκληρή για τους Έλληνες” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Ο ερωτιάρης υπουργός ξαναχτυπά… Πάμε για νέα επεισόδια.

Τον χώρισε η ερωμένη του (αφού τον «κεράτωσε» πρώτα), τον χώρισε η γυναίκα του (αφού την είχε «κερατώσει» πολλάκις), αλλά ο κορυφαίος υπουργός μοιάζει…...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της Αθήνας

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, που έκαναν το πρώτο και σημαντικό βήμα προς αποκατάσταση… των...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Ελληνίδα στο Παρίσι κυκλοφορεί μόνο με το…καλσόν της! (φωτο)

Της αρέσουν τα ταξίδια και κάνει συχνά εξορμήσεις. Της αρέσουν όμως και οι εκκεντρικές...

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Ένας άνδρας, το πρωί του Σαββάτου, μαχαίρωσε άτομα το Σάββατο , στον Gare de...