Τσίπρας: Η Ελλάδα σημαντικός επενδυτικός προορισμός

12
Τσίπρας, Ελλάδα, επενδυτικός προορισμός,

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά σημαντικός επενδυτικός προορισμός» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Αναφερόμενος στις θετικές προοπτικές που, όπως είπε, δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, ο Τσίπρας σημείωσε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, τεχνολογία και την προστασία της εργασίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται «ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ποιοτικό προϊόν και επιχειρηματικότητα σε υγιή βάση αν πρωτίστως δεν διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις και δεν δουλέψουμε για να διασφαλίσουμε τον βασικό κρίκο της αλυσίδας που είναι ο εργαζόμενος», δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι στην ελλάδα τα τελευταία χρόνια «βρεθήκαμε σε καθεστώς ανομίας και υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων».

«Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον θετικό για την υγιή και όχι την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και να φροντίσουμε για την εξασφάλιση του δημοσιονομικού χώρου για να μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις αλλά κυρίως να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε. Σημείωσε δε ότι με το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στη Βουλή επιχειρείται να μπει φρένο στην απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Διαβάστε επίσης:  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ! Μπαζώσαμε 800 χιλιόμετρα ρεμάτων

Για να γυρίσουμε σελίδα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη. Η προοπτική όμως ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται σκληρή δουλειά, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια, αλλά κυρίως η πίστη».

Το 2018 Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ το 2017 η χώρα θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% του ΑΕΠ.

Όπως είπε ανοίγεται μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη ώστε οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να είναι αξιοπρεπείς, κατέληξε ο πρωθυπουργός.