Ανήλικος πρόσφυγας μαχαίρωσε 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο υποδοχής!

111

Yπέκυψε στα τραύματά της μία 22χρονη Σουηδή, η οποία εργαζόταν σε κέντρο προσφύγων στο Mόνταλ, και χθες μαχαιρώθηκε από ανήλικο πρόσφυγα!

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητα ή την εθνικότητα του δράστη, και αρκέστηκε να πει ότι επρόκειτο για φιλοξενούμενο του κέντρου, ηλικίας περίπου 14-17 ετών.

Για τη δολοφονία της συνελήφθη ένας ανήλικος πρόσφυγας, τον οποίο ακινητοποίησαν άλλοι εργαζόμενοι του κέντρου, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Οι εντάσεις πάντως αυξάνονται διαρκώς στην χώρα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό, είναι άγνωστο αν ο Σουηδός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην περιοχή που έγινε η επίθεση.

Διαβάστε επίσης:  Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ανάμεσα στα θύματα ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς

Σύμφωνα με τον Σουηδικό Οργανισμό Μετανάστευσης ο αριθμός των απειλών και των βίαιων περιστατικών σε εγκαταστάσεις ασύλου διπλασιάστηκε μεταξύ του 2014 και του 2015.

Ο πληθυσμός της Σουηδίας είναι 9,8 εκατομμύρια πολίτες, και η χώρα δέχτηκε το 2015 περισσότερους από 160.000 αιτούντες άσυλο με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό προσφύγων ανά κάτοικο. Πλέον όμως έχει αυστηροποιήσει τους κανόνες για παροχή ασύλο.

 

πηγή: Daily mail