«Απέβαλε τη Σλοβενία από το Eurobasket η FIBA, ακολουθούν κι άλλες χώρες»

41

:«Φωτιά» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ βάζει επιστολή που απέστειλε η FIBA στη σλοβενική ομοσπονδία, με την οποία ενημερώνει πως η Εθνική ομάδα της χώρας αποβάλλεται από το Εurobasket 2017, λόγω της απόφασης των ομάδων της Σλοβενίας να αγωνιστούν στο Eurocup.

Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε FIBA και Euroleague μαίνεται και ήδη φαίνεται να υπάρχουν οι πρώτες παράπλευρες απώλειες. Λογαριασμός στο twitter δημοσίευσε επιστολή της FIBA στην ομοσπονδία της Σλοβενίας, με την οποία την αποβάλλει από το προσεχές Eurobasket.
Παράλληλα, γίνεται λόγος για επιστολές που έχουν αποσταλεί και στις ομοσπονδίες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η Κροατία, η Βοσνία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, η Ισπανία και η Ρωσία.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: «Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Eurobasket. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθένται δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλλει την διαφωνία της στην FIBA Europe μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου».

Διαβάστε επίσης:  Κλήρωση προημιτελικών Champions League

Παράλληλα, αναφέρεται: «Ως αντίδραση στις πράξεις της Euroleague, το συμβούλιο της FIBA Europe πήρε την απόφαση -με την παρουσία εκπροσώπων περισσότερων από 20 χρόνια-. Η απόφαση έχει γίνει τελική και αναφέρει:

“Κάθε ομοσπονδία που υποστηρίζει τις παράνομες πρακτικές της Euorleague επιτρέποντας στις ομάδες να υπογράψουν συμφωνία μαζί τους ή συνδέονται άμεσα ή έμμεσα μαζί τους, θα χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εθνικές διοργανώσεις που οργανώνονται από την FIBA Europe”»