Βραδιά μνήμης για το Charlie Hebdo στο Γαλλικό Ινστιτούτο

89

Ένα χρόνο μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το CineDoc και το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη, οργανώνουν, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου μια βραδιά αφιερωμένη στην πολιτική γελοιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης.

Επίκεντρο της εκδήλωσης η προβολή του ντοκιμαντέρ «Caricaturistes – Fantassins de la démocratie» («Γελοιογράφοι, οι στρατιώτες της δημοκρατίας»)  της Stéphanie Valloatto, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών 2015.

Μετά την προβολή  θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η πολιτική γελοιογραφία στην Ελλάδα». Καλεσμένοι είναι οι Έλληνες γελοιογράφοι: Στάθης Σταυρόπουλος (Real News), Ανδρέας Πετρουλάκης (Καθημερινή), Σπύρος Ορνεράκης, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup, Το Ποντίκι) και Μιχάλης Κουντούρης (Εφημερίδα των Συντακτών).  Το ντοκιμαντέρ  θα προβληθεί ξανά, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον κινηματογράφο Δαναός.

Διαβάστε επίσης:  33 αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη

INFO: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Σίνα 31 – Αθήνα – Τετάρτη 20 Ιανουαρίου –  20:00

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «Caricaturistes – Fantassins de la démocratie»

Το ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 52 λεπτών και ακολουθεί τον διάσημο Γάλλο σκιτσογράφο Plantu, της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, καθώς διασχίζει τον κόσμο για να συναντήσει 12 κορυφαίους πολιτικούς σκιτσογράφους με ένα κοινό γνώρισμα: διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. Οι σκιτσογράφοι προέρχονται από διαφορετικές χώρες, όπως Γαλλία, Τυνησία, Ρωσία, Αμερική, Μπουρκίνα Φάσο, Κίνα, Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Βενεζουέλα, Ισραήλ και Παλαιστίνη.