Γαλλία: Έσβησαν 104+104=208 κεράκια!

188
Δίδυμες, έσβησαν, 208 κεράκια,

Με τα μακριά μαλλιά τους πιασμένα αλογοουρά και φορώντας τα πανομοιότυπα γυαλιά τους, η κ. Πολέτ και η κ. Σιμόν ποζάρουν για τον φωτογραφικό φακό, δείχνοντας τα λουλούδια που έλαβαν ως δώρο για τα 104α γενέθλιά τους.

Η Πολέτ Ολιβιέ και η Σιμόν Τιό, οι δίδυμες κόρες του επιπλοποιού Ζοζέφ Λαμολί και της μοδίστρας Μαρί, γεννήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου 1912 στο Λιμερέ της κεντρικής Γαλλίας, αν και δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ημερομηνία αυτή.
Όπως περιγράφουν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι πρώτες τους στιγμές στον κόσμο ήταν δύσκολες και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα κατάφερναν να επιβιώσουν για πολύ, καθώς γεννήθηκαν πρόωρα.

Η κ. Πολέτ, η οποία χήρεψε στα 36 της, εργαζόταν ως κομμώτρια επί 15 χρόνια στο Τίζι Ούζου της Αλγερίας και κατόπιν στο Παρίσι. Η κ. Σιμόν, μοδίστρα όπως και η μητέρα τους, έχασε τον σύζυγό της πριν από 40 χρόνια. Καμία τους δεν απέκτησε παιδιά, ενώ ο μοναδικός αδελφός τους σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε ηλικία 99 ετών.

Διαβάστε επίσης:  Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Μας κάνει κήρυγμα ο άνθρωπος που έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο

Οι δύο αδελφές είναι πεπεισμένες ότι η στενή σχέση τους, αλλά και η «απλή» τους ζωή, χωρίς αλκοόλ και υπερβολές, αποτελούν τα μυστικά για τη μακροζωία τους. «Και με πολλή άθληση. Κάναμε ανέκαθεν γυμναστική και πάρα πολύ ποδήλατο, σχεδόν καθημερινά» απαντούν με μια φωνή.

Η Πολέτ και η Σιμόν ενδιαφέρονται για την επικαιρότητα, διαβάζουν πολύ, παρακολουθούν τηλεόραση και ακούνε μουσική. Σήμερα κατοικούν σε γηροκομείο.