Διαβούλευση εξπρές για τα 48 προαπαιτούμενα

114
Τσακαλώτος, Σόιμπλε, ελληνικό πρόγραμμα,

Σε δημόσια διαβούλευση έως αύριο στις 9 το πρωί, το νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων. Εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων -αναδρομικά από 1ης πρώτου του 2015- στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για τα υψηλότερα. Καταργείται επίσης αναδρομικά, το προνόμιο της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.

Εξάλλου τίθενται σε εφαρμογή όλες οι ασφαλιστικές διατάξεις που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης. Ο ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:  Πώς φτάσαμε από το Μνημόνιο στο… «εργαλείο»

Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.