Με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου είχε νοσηλευθεί το βρέφος των τοξικομανών!

116
Κρήτη: Πέθανε μωρό λίγες ώρες μετά τη γέννησή του

Πληροφορίες που αλλάζουν τα δεδομένα και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον μηχανισμό και τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας, έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση θανάτου ενός βρέφους 28 μόλις ημερών, ανήμερα Πρωτοχρονιάς στην Κρήτη.

Το παιδί, οι γονείς του οποίου είναι και οι δυο τοξικομανείς, είχε πρόσφατα νοσηλευθεί με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, που πιθανότατα προέκυψαν εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών από την μητέρα και τον πατέρα του. Το άτυχο αγγελούδι, που δεν πρόλαβε να κλείσει καν ένα μήνα ζωής, καθώς κατέληξε σε ηλικία 28 ημερών, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα έπρεπε να είχε επιστραφεί στους γονείς, αλλά αντίθετα, θα έπρεπε να είχαν επέμβει οι κοινωνικές υπηρεσίες και να αναθέσουν την φροντίδα του σε ειδικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Προκαλεί με νέα NAVTEX στην «καρδιά» του Αιγαίου

Το βρέφος δεν έφερε σημάδια κακοποίησης, δεν ήταν υποσιτισμένο και οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν πέθανε στον ύπνο του. Όπως μετέδωσε όμως ο Alpha, το βρέφος, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του, νοσηλεύτηκε με ήπιο στερητικό σύνδρομο στη ΜΕΘ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο νόμος ορίζει ότι εφόσον έχει συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, το παιδί δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στους γονείς του, αλλά θα έπρεπε να οριστεί κηδεμόνας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, οι γονείς δεν έχουν συλληφθεί, καθώς δεν έχουν αποδειχθεί οι ευθύνες τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.