Προκλητική η Αυστρία: Διάσκεψη για το μεταναστευτικό με Βαλκανικές χώρες πλην Ελλάδας

240
Αυστρία, πιέζει, αυστηροποίηση ελέγχων, Βαλκανική οδό,

Σε ακραίες και προκλητικές κινήσεις προχωρά η Αυστρία για να ανακόψει τη ροή των προσφύγων που φθάνουν στα σύνορά της, παρακάμπτοντας ουσιαστικά αποφάσεις της ΕΕ. για εφαρμογή κοινής πολιτικής. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, συγκαλούν διάσκεψη Βαλκανικών χωρών για την ανάληψη δράσης στο προσφυγικό,  αφήνοντας μόνο εκτός πρόσκλησης… την Ελλάδα.

ΓΙΟΧΑΝΑ ΜΙΚΛ ΛΑΙΤΝΕΡ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

sebastiankurz

 

 

 

 

Στη διάσκεψη η οποία -εκτός απροόπτου – έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών τριών χωρών της ΕΕ: Βουλγαρίας,  Κροατίας και Σλοβενίας και χωρών εκτός ΕΕ: Αλβανίας, Βοσνίας,  Κοσόβου, Μαυροβουνίου και  πΓΔΜ.  Και οι οκτώ αυτές χώρες αποτελούν το λεγόμενο δυτικό βαλκανικό διάδρομο, το προσφυγικό πέρασμα προς την Κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:  Στο Βατικανό ο Οικ.Πατριάρχης – Θα συναντηθεί με τον Πάπα

Το ατόπημα της Αυστρίας –το οποίο βεβαίως χρεώνεται το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα που βλέπει πτώση στα ποσοστά του από το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελεύθερων-  έρχεται λίγες ώρες μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε η Βιέννη για την απόφασή της να επιβάλλει ανώτατο ημερήσιο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο (80)και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα (3.200). Σε σκληρή επιστολή – απάντηση ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επεσήμανε ότι η Αυστρία παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και παράλληλα αψηφά τις αποφάσεις της ΕΕ για την εφαρμογή κοινής πολιτικής.