ΡΙΖΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! Σίγουρες οι αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Ναυτιλίας, Πολιτισμού ίσως και Παιδείας

33
ΑΠΟΨΗ: Εστίες ανθρώπων

Είτε κλείσει είτε όχι η αξιολόγηση οι πολιτικές εξελίξεις θεωρούνται δεδομένες.

Ειδικότερα, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τότε η Ελλάδα θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τον Τσίπρα να διαλέγει το δρόμο της κάλπης.

Αν πάλι κλείσει η αξιολόγηση τότε δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός θα θέλει να δώσει έναν αέρα… αλλαγής και ανανέωσης αλλά και το σύνθημα για μια νέα αρχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας έως σήμερα, θεωρούν δεδομένο ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους δανειστές (εάν δεν έχει ήδη βρεθεί…).

Οπότε, οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο αναμένονται περί τα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης αναμένεται να είναι μεγάλες, ενώ ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει «παράπονα» για υπουργούς που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και κατά συνέπεια αποτελούν βαρίδια στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, από τις πρώτες αλλαγές που θα κάνει ο πρωθυπουργός αναμένεται να είναι αυτή του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκαταλείψει τη σημερινή θέση και θα μετακομίσει «δίπλα» στον Αλέξη Τσίπρα, ως σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης:  33 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο-Η Τουρκία και τo ISIS

Πιθανότατα, κατά πολλούς, τη θέση του θα αναλάβει ο Οδυσσέας Βουδούρης. Δεδομένη θεωρούν πολλοί την αντικατάσταση του Θοδωρή Δρίτσα, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα δίνοντας ως και το όνομα αντικαταστάτη του (μιλούν για τον Νίκο Συρμαλένιο), ενώ δεδομένη θεωρούν κάποιοι και την αντικατάσταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Βέβαιη θεωρείται και η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας με τους κκ Πολάκη και Ξανθό να απομακρύνονται, ενώ για τη θέση στο υπουργείο ένα από τα ονόματα που «παίζουν» είναι αυτό της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

«Θέμα» υπάρχει και για τον Νίκο Φίλη, αν και κάποιοι εντός του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι ο σημερινός υπουργός Παιδείας πρέπει να προστατευτεί καθώς δέχεται πόλεμο για ιδεολογικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν αποκλείεται να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις περικοπές στις συντάξεις.

Τέλος, στη λίστα των ατόμων που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα συγκαταλέγονται και οι κκ. Φωτίου και Αντωνοπούλου.