Σιωπηρή παράταση για τις φορολικές δηλώσεις μέχρι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

245

Μια τελευταία σιωπηρή παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την Κυριακή 6/9 στις 24:00 το βράδυ δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατατεθούν και οι τελευταίες δηλώσεις χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ.
Με εντολή του ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε πολυάριθμα σχετικά αιτήματα φοροτεχνικών δίνει μια τελευταία ευκαιρία 48 ωρών για στην υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων χωρίς να επιβάλλονται τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. σε όσες δηλώσεις υποβληθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (σ.σ. μέχρι την Κυριακή στις 24:00).
Η μοναδική επιβάρυνση που θα υπάρξει γι’ αυτές τις δηλώσεις -εφόσον φυσικά έχουν χρεωστικό υπόλοιπο- θα είναι, όπως είναι γνωστό η προσαύξηση 0,73% επί του χρεωστικού ποσού του εκκαθαριστικού.
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπ. Οικ., σχετικά με τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. (100, 250 και 500 ευρώ) που ενδεχομένως θα εμφανιστούν μετά την υποβολή των δηλώσεων αυτών (σ.σ. που θα υποβληθούν το Σαββατοκύριακο), θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση μετά τις επερχόμενες εκλογές που θα διευθετεί το εν λόγω ζήτημα.
‘Οσοι μέχρι και την Δευτέρα δεν έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους θα του επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις ενώ θα χάσουν και το έμμεσο αφορολόγητο των 2.100 ευρώ που ισχύει από πέρσι.
Από τις δηλώσεις που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι και χθες το βράδυ 246345 φορολογούμενοι (ποσοστό 41,88% είναι χρεωστικοί και θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετο φόρο, 1.080.000 φορολογούμενοι (ποσοστό 18,52%) θα πάρουν επιστροφή φόρου και 2345000 φορολογούμενοι έχουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:  Κόκκινα δάνεια: Πότε επανεκκινούν οι πλειστηριασμοί - Όλο το πλαίσιο για την επιδότηση δόσεων στεγαστικών