Υπό κράτηση δήμαρχος για δωροληψία

223

Υπό κράτηση θα παραμείνει προληπτικά για 30 ημέρες, ο Δήμαρχος Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, σύμφωνα με εντολή δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος της Ρουμανικής πρωτεύουσας φέρεται να έλαβε το περασμένο Σάββατο το ποσό των 25.000 ευρώ από τέσσερα άτομα, τα οποία στη συνέχεια τον κατήγγειλαν στους Εισαγγελείς της Διεθνούς Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι, ο Σ. Οπρέσκου είναι μέρος μίας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας εντός της Δημόσιας Διοίκησης, που ζητούσε από εταιρείες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για να εξασφαλίζουν δημόσιες συμβάσεις με διάφορες Υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο Βουκουρεστίου.

Η ομάδα δρούσε από το 2013, και σύμφωνα με την Εισαγγελία, συμμετείχαν, επίσης, ένας πρώην οδηγός, δύο επικεφαλής πολιτιστικού κέντρου, αλλά και αρμόδιοι για ιστορικά παλάτια κοντά στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Διαβάστε επίσης:  Ζάεφ στο Twitter: Η Μακεδονία του Ιλιντεν είναι μια λύση με την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά

Υπενθυμίζεται ότι, ο  63χρονος Σορίν Οπρέσκου εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Βουκουρεστίου το 2008, ως ανεξάρτητος, αλλά με ισχυρή υποστήριξη από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Το 2012 επανεξελέγη, ενώ θεωρείται ένας από σημαντικότερους πολιτικούς της Ρουμανίας.