Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Συνέχεια στο σήριαλ Μητρόπουλου – υπουργείου Εργασίας

Σε σήριαλ εξελίσσεται η σύγκρουση του Αλέξη Μητρόπουλου με το υπουργείο Εργασίας. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το νέο μνημόνιο επιτάσσει περικοπές επιδομάτων και άλλα μέτρα που επηρεάζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έντονα αντέδρασε, τις αναφορές Μητρόπουλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, χαρακτηρίζοντας “ψεύδη και ανακρόβειες” τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε άρθρο του σχετικά τις επιταγές του 3ου μνημονίου και τα προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Ο κ. Νεφελούδης, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζει ότι ο κ. Μητρόπουλος, προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις «προκειμένου να εκδικηθεί όσους δεν τον επέλεξαν να είναι υποψήφιος Βουλευτής λόγω της δικαστικής του εμπλοκής».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας επισημαίνει τα εξής:

1. Μόλις προχθές υπέγραψα δέσμευση/διάθεση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, ποσό 230 εκατομμυρίων ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα που εντός των ημερών θα διατεθούν στους δικαιούχους.

2. Σε λίγες ημέρες εκδίδεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που εξειδικεύει ως προς τις προϋποθέσεις του νόμου 4331/15 για τα ΚΕΠΑ, την αναπηρία και τα σχετικά προνοιακά επιδόματα με ειδική δέσμευση. Ώστε τα παράβολα να μην επιβαρύνουν τους δικαιούχους.

3. Στα μέσα Οκτωβρίου, όπως προβλέπει ο ν. 4336/15, γενικά η διαπραγμάτευση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχοντας την υποστήριξη και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

4. Σε ότι αφορά στα όσα αναφέρει για δήθεν κατάργηση νόμων κλπ που αναφέρονται στην σελίδα 1021 (και όχι όπως από σύγχυση του αναφέρει σελ. 1023) αυτά όλα είναι υπό την αίρεση της διατύπωσης του νέου εναλλακτικού σχεδίου που επεξεργάζεται για εύρεση ισοδύναμων μέτρων το Υπουργείο μας.

5. Φαίνεται πώς ο κ. Μητρόπουλος έχει μια εμμονή για τις ρήτρες διότι στην συμφωνία δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος «ρήτρα φτώχειας».

6. Τέλος, οι ελληνικές αρχές σαφέστατα πρέπει να ανασχεδιάσουν το συνολικό σύστημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που σήμερα ισχύει, όπως ισχύει και η πολιτική του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης με στόχο την ενίσχυση πλέον των στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση».

Τέλος. ο κ. Νεφελούδης σημειώνει ότι «το Υπουργείο Εργασίας αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει δύο δομές, η πρώτη θα αφορά δωρεάν νομική υποστήριξη εργαζομένων που πλήττονται από πιέσεις της εργοδοσίας στις επιχειρήσεις που εργάζονται και η δεύτερη θα αφορά δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη ασφαλισμένων για την ενημέρωση τους για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Υπουργείο Εργασίας: Τα μέτρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Υπεγράφη σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2023, υπουργική απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,...

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Οι βασικές διατάξεις

Στην ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής...

Συντάξεων … το ανάγνωσμα

Έως και τρεις εισοδηματικές αυξήσεις θα λάβει η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, επισημαίνει το...

Υπουργείο Εργασίας: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας

Διευκρινίσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο