Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Τσίπρας: Διαλύστε την παράγκα ή GRexit!

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το GREXIT είναι πιο κοντά από ποτέ, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην οπισθοχωρήσει ούτε κατ’ελάχιστον στις θέσεις που εκφράζει ο υφυπουργός αθλητισμού κ.Κοντονής.

Η στάση που θα τηρήσει η Πολιτεία ενώπιον του πιθανού GREXIT δεν υπάρχει περίπτωση να διαφοροποιηθεί. Ο κ.Κοντονής δε δρα αυτοβούλως, αλλά βρίσκεται σε διαρκή ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση. Τόσο ως ηγέτης της χώρας, κυρίως όμως ως φίλαθλος.

Οι κατευθύνσεις που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στον κ.Κοντονή (που ουσιαστικά προωθεί τις πρωθυπουργικές εντολές) είναι απολύτως συγκεκριμένες και αδιάλλακτες… Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο να δρομολογηθεί, αλλά και να ξεκινήσει επί της ουσίας η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, οι συναντήσεις που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου κυβερνητικά στελέχη έγιναν μετά από εντολή του Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε καθόιοδήποτε τρόπο να ενημερωθούν αρμοδίως οι ηγέτες των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

“Δεν υπάρχει πισωγύρισμα… Είτε θα καθαρίσετε το ποδόσφαιρο άμεσα, είτε θα πάμε σε GREXIT κι εμείς θα αναλάβουμε το πολιτικό κόστος για αυτό” ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που μεταφέρθηκε από τους συνεργάτες του Τσίπρα στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ.

Εν τέλει, συναντήσεις έγιναν με τον κ.Μαρινάκη και τον κ.Μελισσανίδη, ενώ ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ήταν ενήμερος, αλλά έχει ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους εκπροσώπους της κυβέρνησης που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές  η επιστολή που έφτασε από την FIFA τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του κ.Κοντονή, λογίζεται ως ένα πρώτο βήμα σύγκλισης της παγκόσμιας ομοσπονδίας με τις κυβερνητικές θέσεις. Μάλιστα, την Τρίτη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο απεσταλμένος της FIFA, κ.Κουτσοκούμνης, θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, χωρίς την παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΠΟ. Ακόμα κι αυτό το γεγονός, στου Μαξίμου θεωρούν ότι είναι μία κίνηση που δείχνει τις προθέσεις αναδίπλωσης της FIFA.

Την Τρίτη πάντως, ο κ.Κουτσοκούμνης, θα είναι παρών στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, εκεί, όπου, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τόσο ο κ.Μαρινάκης, όσο και ο κ.Μελισσανίδης τηρούν σιγή ιχθύος για τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Ηρώδου Αττικού και για την ώρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο των συζητήσεων. Εκεί, πράγματι μπορεί να ειπώθηκαν, ή και να συμφωνήθηκαν (σε ένα ομολογουμένως πολύ ακραίο σενάριο) κάποιοι βασικοί άξονες ώστε να αποφευχθεί το GREXIT.

Αν όμως, την Τρίτη, το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίσει να αλλάξει το καταστατικό και να επιτρέψει στην επιτροπή δεοντολογίας, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, να επιληφθεί υποθέσεων που αφορούν στο διάστημα και πριν τον Ιούνιο του 2015, ίσως να είναι η αρχή της κάθαρσης της ΕΠΟ από τα στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. που κατηγορούνται ως μέλης της εγκληματικής οργάνωσης ή άλλων ποδοσφαιρικών υποθέσεων και ταυτόχρονα η αποτελέσει και τη θεμέλια λίθο για την αποφυγή της διεθνούς απομόνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία απόφαση που αφορά στο καταστατικό και η συνεπαγόμενη αμεσότατη αντίδραση της Επιτροπής Δεοντολογίας, είναι ικανή να ανατρέψε το κλίμα.

Αν όχι, τότε η κυβένρηση δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να πληρώσει το πολιτικό τίμημα για ένα GREXIT, το οποίο φυσικά δε θα έχει προκαλέσει η ίδια, αλλά η αδιάλλακτη στάση της ΕΠΟ, που επιτρέπει σε ποινικά διωκώμενους παράγοντες να κατέχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιό της. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ηθικά υποανάπτυκτες, βουτηγμένες στη διαφθορά χώρες του κόσμου.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένοι για ένα δεδομένο: Οτι η κοινωνία, που στην Ελλάδα έχει πολύ ανεπτυγμένη σχέση με τον αθλητισμό, δεν αντέχει άλλη αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο. “Η παράγκα πρέπει να διαλυθεί” λένε και ξαναλένε και θεωρούν ότι το timing είναι το κατάλληλο για να ληφθουν γενναίες αποφάσεις προς το καλό του αθλητισμού, αλλά και του κοινωνικού συνόλου που ταλαιπωρείται συναισθηματικά και ψυχικά από τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

To Grexit, το «θαρραλέο βήμα» Τσίπρα, ο «ποπ σταρ» Βαρουφάκης

Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε αποκαλύπτουν τις… σχέσεις που είχε με Τσίπρα και Βαρουφάκη –...

Αποκάλυψη Σαμαρά για Μέρκελ: Μου πρότεινε Grexit – «Ξέχασέ το» της απάντησα

Την αποκάλυψη ότι και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε προτείνει το 2012 την προσωρινή...

Ωρα μηδέν για τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό -Οδεύει προς… Grexit

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το ελληνικο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, αφού φαίνεταιότι ακολουθεί...

Εισηγήθηκε ποδοσφαιρικό Grexit η FIFA

Ο Αυστριακός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής...