Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

3 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς: Ικαρία – Κάρπαθος – Κύθηρα

Τα τρία ελληνικά νησιά που θα μας μάθουν ότι η ομορφιά της ζωής, κρύβεται στα απλά πράγματα

Στην Ελλάδα ένα είναι σίγουρο. Έχουμε τόσα πανέμορφα νησιά που δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε ποιο θα επισκεφθούμε, είτε προτιμάμε ηρεμία και χαλάρωση, είτε στηρίζουμε την ‘ξέφρενη’ ζωή. Το να βρεις πακέτο διακοπών με μεταφορά και διαμονή είναι το μόνο εύκολο. Και όσο πιο νωρίς ψάξεις τόσο πιο φθηνά θα σου βγει. Το δύσκολο είναι ποιο προορισμό να πρωτοδιαλέξεις. Γι’αυτό προτείνουμε τρεις μοναδικές εμπειρίες που πραγματικά αξίζει να ζήσεις.

Ικαρία: Ας αρχίσουν οι χοροί

Η Ικαρία φημίζεται για τη μακροζωία της, τα πανηγύρια της, τις ιαματικές πηγές , τις άγριες παραλίες της και άλλα πολλά που θα ανακαλύψεις μόλις φτάσεις εκεί.

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι με το καράβι, θα σε αποζημιώσει μια βουτιά στις Σεϋχέλλες. Όχι, μη μπερδεύεσαι από το όνομα τη, είσαι στο σωστό νησί. Η παραλία αυτή θα σε εντυπωσιάσει με τα αμέτρητα βότσαλα και τα καταγάλανα νερά της. Εάν πάλι εσύ προτιμάς κάτι λιγότερο άγριο στον Άγιο Κήρυκο θα βρεις τεράστιες αμμουδερές παραλίες.

Και φυσικά αν για σένα η λέξη παραλία συνοδεύεται πάντα από τη λέξη bar , η Μεσαχτή είναι η παράλια που σου ταιριάζει. Και αν είσαι και λάτρης του σερφ, είναι ιδανική για σένα.

Και επειδή το κολύμπι ανοίγει την όρεξη, στον Αρμενιστή θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

‘’Να”… επισκεφτείς σίγουρα και την παραλία Νας με το ιερό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος.

Όταν βραδιάζει
Φυσικά και θα επισκεφτείς το ‘’γαλατικό’’ χωριό της Ικαρίας το Χριστός Ραχών. Μη κάνεις το λάθος και πιστέψεις ότι είναι ένα συνηθισμένο παραδοσιακό χωριουδάκι. Εκεί η νύχτα γίνεται ‘μέρα’ για αυτό και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το επισκεφθείς. Εκεί που μπορείς εξίσου να διαπιστώσεις πως ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία είναι στα χωριά Μαγγανίτης και Καρκινάγρι.

Στην Ικαρία γίνονται πάνω από 80 πανηγύρια όλο το χρόνο: Από τον Ιανουάριο και τη γιορτή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου μέχρι εκείνη των Ταξιαρχών τον Νοέμβριο, οι ντόπιοι ποτέ δεν χάνουν ευκαιρία να γιορτάσουν. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια βέβαια λαμβάνουν χώρο τον Αύγουστο, τον μήνα που ο χρόνος στο νησί κυριολεκτικά ‘παγώνει’. Στο Χριστό Ραχών στις 6, στη Λαγκάδα, το Μονοκάμπι και την Ακαμάτρα στις 15, στο Καραβόσταμο στις 17 του μηνός.

Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και εσύ που οφείλεται η μακροζωία των κατοίκων του νησιού;

Κάρπαθος, η αυθεντική Ελλάδα

Μεταξύ Κρήτης και Ρόδου δεσπόζει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, η ατίθαση Κάρπαθος. Απείραχτη στο μεγαλύτερο της μέρος της με πλούσιο βιότοπο και ιστορία, αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό για όσους τολμήσουν. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη παράδοση. Εκεί θα δεις γυναίκες ντυμένες ακόμα με παραδοσιακές φορεσιές, χωράφια να τα θερίζουν με δρεπάνι, και φυσικά γλέντια και ατελείωτα πανηγύρια.

Τα αξιοθέατα είναι αμέτρητα. Χριστιανικές εκκλησίες, το Κάστρο, η αρχαία ακρόπολη στο Απέρι, η Ρωμαϊκή Δεξαμενή αλλά και μια γεύση από Ιταλία. Μία μίξη εποχών που σίγουρα δεν σου περνά απαρατήρητη. Και φυσικά ο Όλυμπος της Καρπάθου, ένας μεσαιωνικός οικισμός, δυσπρόσιτος προφυλαγμένο από τους πειρατές στέκεται επιβλητικά πάνω σε μια τραχιά και απόκρημνη ράχη περιμένοντας να τον γνωρίσεις.

Οι παραδεισένιες παραλίες του νησιού θα σου μείνουν αξέχαστες. Στα ‘Απελλα θα νιώσεις πως είσαι με μέρη εξωτικά, στον ‘Αγιο Πέτρο θα βρεις ένα υποθαλάσσιο σκηνικό γεμάτο σπηλιές και στην Κυρά-Παναγιά θα απολαύσεις ξεκούραστες στιγμές στη μαγική αμμουδιά της.

Κύθηρα, το νησί του Έρωτα

Τα Κύθηρα, το νησί που είναι γνωστό ως ο τόπος της Ουράνιας Αφροδίτης και του αγνού έρωτα, βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο και αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με μαγευτικές παραλίες, άγρια τοπία, μοναδικά παραδοσιακά χωριά με αυθεντικό χρώμα, και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία.

Το Κάστρο της Χώρας, η Φορτέτσα, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να επισκεφτείς. Βρίσκεται στη πρωτεύουσα του νησιού με πανοραμική θέα τα τρία πελάγη το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό.

Επόμενη στάση το περίφημο Καψάλι. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού και είναι ένας ξεχωριστός παραθαλάσσιος οικισμός με τους δίδυμους κόλπους και τον μοναχικό φάρο να σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Εκεί θα βρεις και άφθονα καφέ μπαρ και ψαροταβέρνες για κάθε βαλάντιο.

Παραλίες θα βρεις πολλές. Πιο γνωστή, το Καλαδί, μια μαγική παραλία βγαλμένη πραγματικά από πίνακα ζωγραφικής. Στα ανατολικά του νησιού δεσπόζει η Φυρή Άμμος με θέα το Κρητικό πέλαγος. Στη νότια μεριά η παραλία στο Καψάλι με τη βραχονησίδα Χύτρα όπου στη σπηλιά της τα πάντα ζωντανεύουν μολις ο ήλιος θα τη φωτίσει.

Στους καταρράκτες του Μυλοποτάμου και στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τους αμέτρητους σταλακτίτες η εμπειρία που θα ζήσεις είναι μοναδική.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Οδοιπορώντας προς τις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Όθρυος, στη Φθιώτιδα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, συναντάμε το παλιό  Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας, εις μνήμην του...

Μαύρες Πέτρες: Το άλλοτε όνομα πολυσύχναστης γειτονιάς της Αθήνας και ο λόγος που χαρακτηρίστηκε...

Η Παλιά Αθήνα έχει ένα σωρό ιστορίες να σου διηγηθεί που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που μπορείς να αναγνωρίσεις μόνο από φωτογραφίες....

Βίτσα: Το πέτρινο χωριό στο Ζαγόρι δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

Το Ζαγόρι έχει πολλά παραμυθένια, πέτρινα χωριά, ένα από τα οποία είναι και η Βίτσα. Ένας ονειρικός προορισμός δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου,...

Στεφάνι: Το επιβλητικό μέρος του Ολύμπου που χαρακτηρίζεται ως ο «Θρόνος του Δία» (βίντεο)

Μπορεί να έχεις ακούσει συχνά την αναφορά για το «Θρόνο του Δία» όταν κάποιος μιλάει για τον Όλυμπο. Ο λόγος για την κορυφή Στεφάνι...

Χάνεται ο ήλιος: Το απόκοσμο δάσος της Μάνης που βρίσκεται κάτω από τη γη

Ο ευλογημένος τόπος με το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Μια «μαύρη τρύπα» εντελώς διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στο διάστημα μπορεί να συναντήσει κανείς στην Μάνη....

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό...

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε...

Μονή Κηπίνας: Το μοναστήρι που μοιάζει να αιωρείται και προκαλεί θαυμασμό και δέος (βίντεο)

Η Μονή Κηπίνας μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό και προκαλεί θαυμασμό και δέος στους επισκέπτες. Η Ιερά Μονή Κηπίνας συναντάται κοντά στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Νοεμβρίου ανακαλύφθηκε μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός στα Κύθηρα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1900.... Μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύπτεται στα Κύθηρα, που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

Ικαρία: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 11χρονου

Καθαρό πνιγμό «έδειξε» ως αιτία θανάτου η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 11χρονου γιου του...

Στη Σάμο η ιατροδικαστική εξέταση για τον 11χρονο που πνίγηκε στους Φούρνους

Στη Σάμο μεταφέρθηκε, λίγο πριν τις 19.00, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή η σορός...

Ικαρία: Πνίγηκε 11χρονο αγόρι 

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στους Φούρνους Ικαρίας. Αγοράκι 11 ανασύρθηκε νεκρό. Το αγοράκι βρισκόταν με την...