ΑΥΤΑ είναι τα δύο μεγάλα ψέμματα του ΔΝΤ, που αφορούν την Ελληνική κρίση!

56
Αποπληρώθηκαν τα δάνεια ύψους 2,7 δισ. προς το ΔΝΤ

Ωραία ακούγονται στα αυτιά μας αυτά που ισχυρίζεται το ΔΝΤ για την Ελληνική κρίση, αλλά πόσο αλήθεια έχουν και πόσο είναι εφικτά στο να εφαρμοστούν;

Ιδού τα δύο ψέμματα του ΔΝΤ:

1. Το ΔΝΤ είναι σύμμαχος μας στην μάχη για κούρεμα του χρέους!

Η αλήθεια: Το ΔΝΤ θέτει όντως θέμα κουρέματος του χρέους ως εναλλακτική για τα σκληρά μέτρα, για να καταλήξει στα σκληρά μέτρα! Το ΔΝΤ γνωρίζει πολύ καλά για την υπόθεση Pringle που εκδικάστηκε το 2011 με προσφυγή της Ιρλανδίας, όπου πλέον τα άρθρα 125 και 136 της συνθήκης λειτουργίας της ΕΕ, απαγορεύουν το κούρεμα. Η όποια τροποποίηση δύναται να γίνει μόνον ενδοευρωπαϊκά με αλλαγή της κοινοτικής νομοθεσίας και όχι με τις όποιες «παρεμβάσεις» του ΔΝΤ.
Επί του πρακτέου, το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του χρέους, ο Σόιμπλε απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, για να καταλήξουν εκατέρωθεν στα απάνθρωπα μέτρα!

Διαβάστε επίσης:  Κάτι πρέπει να γίνει: Μονίμως πέφτουμε θύματα της τουρκικής προπαγάνδας στα εθνικά θέματα…

2. Το ΔΝΤ θέλει χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα!

Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται το ΔΝΤ, με μία βασική διαφορά: ο Τόμσεν υπολογίζει στο τριπλάσιο το έλλειμμα από ότι το υπολογίζει επισήμως η Κομισιόν! Ο τρόπος υπολογισμού του ελλείμματος από το ΔΝΤ είναι δόλιος και καταχρηστικός, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά. Έτσι, την στιγμή που το ΔΝΤ καγχάζει για μικρότερους στόχους, την ίδια στιγμή τριπλασιάζει το πραγματικό αποτέλεσμα επί τα χείρω. Εκβιάζοντας κοινώς για ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Τελικά μάλλον μας δουλεύουν εκεί στο ΔΝΤ!