Αλ. Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

23
Τσίπρας, Βαμβακούλας,

Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή.

Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας

Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή .

Διαβάστε επίσης:  Ανησυχία στο Πεντάγωνο-Eνημερώνει το ΝΑΤΟ για τουρκικές προκλήσεις ο Καμμένος

Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η εκδήλωση

Η εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο πλαίσιο της απόδοσης του χώρου στον Δήμο. Ενώ ο Δήμαρχος της περιοχής ήταν απών.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην Κυβέρνηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον χώρο του Σκοπευτηρίου κάνοντας χρήση δακρυγόνων.