Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Ανάλυση Κουσούλη: Παρακολουθούμε τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ – Oι διαφωνούντες θα κάνουν νέο κόμμα

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος, με την απόσταση να μεγαλώνει ανάμεσα στους υποστηρικτές του νέου προέδρου και την αριστερή πτέρυγα, ο γνωστός πολιτικός αναλυτής, Λευτέρης Κουσούλης μιλά για τον πολιτικό θάνατο ενός κόμματος που δεν κατάφερε να αλλάξει.

“Αυτό που παρακολουθώ αυτές τις μέρες είναι η περιγραφή του πολιτικού θανάτου ενός πολιτικού κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε δεν υπάρχει. Έχει εξαντλήσει τον πολιτικό βίο του και νέος ΣΥΡΙΖΑ, υπό την έννοια ότι μπορεί να διατηρήσει στοιχεία της φιλοσοφίας, του oνόματος, της αντίληψης, δεν μπορεί να νοηθεί. Έτσι πρέπει να δείξουμε κατανόηση στα στελέχη του, τα οποία δεν μπορούν να αποδεχθούν τον θάνατο του κόμματός τους”, είπε χαρακτηριστικά στο Attica TV.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ένα πολιτικό φαινόμενο αλλά ταυτόχρονα και ένα προϊόν της κρίσης και καθώς η συνθήκη άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε και έτσι τον άφησε πίσω του η νέα συνθήκη” πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πολιτικός αναλυτής έκανε λόγο για ένα απόλυτο κενό στην αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένας παίκτης στο πολιτικό σύστημα, εννοώντας φυσικά τη ΝΔ.

Εκτίμησε δε, ότι οι διαφωνούντες θα δημιουργήσουν νέο κόμμα. “Κατά τη γνώμη μου 100% θα επιχειρήσουν αυτή τη ματαιότητα” εξήγησε ο Λευτέρης Κουσούλης.

“Είναι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται από το παρελθόν. Έχουν μια αντίληψη για την Αριστερά. Η Αριστερά δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην εποχή. Έχουν συγκλονιστικά αλλάξει τα δεδομένα και η Αριστερά είναι μία υπόθεση του 19ου αιώνα. Δεν έχουν μετεξελιχθεί οι άνθρωποι. Οι ιδέες τους είναι παγωμένες, παγιωμένες και αποστειρωμένες. Δηλαδή, οι άνθρωποι κουβαλούν στερεότυπα της Αριστεράς. Η Αριστερά έχει κλείσει τον κύκλο της, όπως την γνωρίζαμε. Η Αριστερά, κατά τη γνώμη μου, είναι μία φιλοσοφική και πολιτική πλάνη που έχει συναντηθεί με το τέλος της συνέχισε.

Μιλώντας την ίδια ώρα για τη Δεξιά, τόνισε ότι αυτή επιβίωσε διότι μέσα στην κρίση η συντηρητική παράταξη άντεξε πολιτικά, παρότι το 2012 τα ποσοστά της ΝΔ έπεσαν στο 18,7%, δηλαδή βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξαναγίνει κυβερνητικό κόμμα”

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κουσούλη, είναι δεδομένο ότι η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την κυβέρνηση, ωστόσο δεν πιστεύει το ίδιο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει κυβερνητικό κόμμα.

“Είναι ένα κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) που έχει διατηρήσει ψηφοφόρους από το παρελθόν που συνδέθηκαν με μία προηγούμενη κατάσταση. Αυτοί το πήγαν στο 12%. Μπορεί λίγο να βελτιώσει αριθμητικά τη θέση του, στις ευρωεκλογές για παράδειγμα. Κυβερνητικό κόμμα δεν μπορεί να γίνει, με την έννοια να ξαναδιεκδικήσει τη διακυβέρνηση, όπως πολλοί φίλοι του μπορεί να φαντάζονται” ανέφερε.


Κλείνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε ότι το κενό αντιπολίτευσης θα έχει διάρκεια στη χώρα, ότι η ΝΔ θα έχει μία εύκολη διακυβέρνηση, παρότι το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της εποχής, ενώ ο Λευτέρης Κουσούλης δεν “βλέπει” συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

“Αυτό που κάποια στιγμή θα προκύψει ως πολιτική ανάγκη είναι μια νέα πολιτική σύνθεση. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο, δημοκρατικό, -σοσιαλδημοκρατικού τύπου- ριζοσπαστικό μεγάλο πολιτικό κόμμα” είπε ο πολιτικός αναλυτής.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πιο αναλυτικά,...
Σχετίζεται η ερωτική πράξη με την καρδιακή ανακοπή;

Φορετή τεχνολογία ανιχνεύει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν την εμφάνισή της

Ερευνητές ανέπτυξαν νέα φορετή τεχνολογία που προβλέπει την καρδιακή αρρυθμία 30 λεπτά πριν από την εμφάνισή της. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει...
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, εφημερίδα, Ακρόπολις,

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«Πάσχα» διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Aναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν… Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε. Πάσχα, εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα… Ω...
καλό Πάσχα

Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  

Το ωράριο καταστημάτων, αγορών και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Μ. Σάββατο

Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής και το Μεγάλο Σάββατο. Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι, ενώ...

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ....

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα να κλείνουν στις 19:00 και άλλα να μένουν...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος...

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...