Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Ανασχηματισμός … εκλογών!

Ρουσόπουλος για τη θέση Πέτσα, Σκέρτσος, Λιβανός, Πατέλης, Κυρανάκης και Όλγα ! “Τελειώνει” Μενδώνη, μπαίνει Βενιζέλος;

Εδώ και ένα μήνα η λέξη ανασχηματισμός βρίσκεται στα χείλη της κυβερνητικής παράταξης μαζί με μία άλλη. Τη λέξη εκλογές. Το δεύτερο σενάριο ο πρωθυπουργός το απέκλεισε κατηγορηματικά δίνοντας ραντεβού …

στον Αλέξη Τσίπρα για το 2023.

Μήπως όμως και τον ανασχηματισμό δεν τον απέκλειε με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;
Δύο φορές, όμως, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ήρθε να το επιβεβαιώσει και από το Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σφραγίσει τις… διορθωτικές κινήσεις όπως ανέφερε.
Αναφορικά με τα ονόματα λοιπόν:

  1. Αυτό που «παίζει» ως επικρατέστερο για να φύγει είναι του Γιάννη Βρούτση από το Εργασίας. Ισως λόγω της υπόθεσης με τα ΚΕΚ που έδωσαν για πρώτη φορά αντιπολιτευτικά «όπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τη θέση του ακούγεται έντονα το όνομα του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος φεύγει όπως όλα δείχνουν από κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας θα μπορούσε να οδεύσει και προς το Γενικό Λογιστήριο καθώς το στοίχημα των εσόδων είναι μεγάλο.
  2. Φεύγει, όπως όλα δείχνουν, και ο Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Τουρισμού. Με τον πρωθυπουργό να θέλει να δώσει μεγαλύτερη ένταση και βάρος σ’ αυτό το υπουργείο, εκτιμάται ότι θα θελήσει να τοποθετήσει κι ένα πιο «βαρύ» όνομα. Για παράδειγμα το όνομα της Ολγας Κεφαλογιάννη, που γνωρίζει το συγκεκριμένο υπουργείο και που θα έδινε νέο τόνο στην προσπάθεια ανόρθωσης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Ακούγεται και το όνομα του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς δημοφιλίας υπουργών. Προς αποχώρηση λέγεται ότι είναι και η Λίνα Μενδώνη από τον Πολιτισμού.
  3. Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέση που… καίει γιατί εκτίθεται καθημερινά, διεκδικούν αρκετοί. Εχει ακουστεί το όνομα του Ακη Σκέρτσου, αλλά μπορεί να γίνει και έκπληξη από την Κ.Ο. της ΝΔ. Π.χ. αυτό του Σπήλιου Λιβανού, αλλά και του πολύπειρου Θοδωρή Ρουσόπουλου (που έχει θητεία σ’ αυτή τη θέση).
  4. Στις φήμες που ακούγονται για αποχωρήσεις υπουργών (φήμες που τις διαδίδουν οι βουλευτές της ΝΔ και δεν είναι αποκύημα φαντασίας κανενός) υπάρχουν και τo όνομα της Νίκης Κεραμέως από το υπ. Παιδείας. Αν και η πρόσφατη μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε προκάλεσε αντιδράσεις, εκτιμούν στη ΝΔ ότι δύσκολα θα την «αδειάσει» τώρα το Μαξίμου.
  5. Ένα σενάριο που κυκλοφορεί είναι το «σπάσιμο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δύο. Το πρώτο να είναι αναβαθμισμένο λόγω κλιματικής αλλαγής και το δεύτερο για να «τρέξει» τη μετάβαση από τον λιγνίτη. Μάλλον μένει ο Κωστής Χατζηδάκης στο πρώτο, ενώ πάντα «παίζει» η μεταγραφή του Γ. Μανιάτη από την κεντροαριστερά.
  6. Αμετακίνητοι είναι όπως όλα δείχνουν οι υπουργοί στο Οικονομικών και στο Ανάπτυξης, δηλαδή οι κ. Σταϊκούρας και Γεωργιάδης. Αλλαγές ενδεχομένως να γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών και ακούγονται διάφορα ονόματα για είσοδο στην κυβέρνηση, όπως αυτό της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού, Βίκυς Λοϊζου.
  7. Καμιά αλλαγή δεν αναμένεται και στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας καθώς το μέτωπο με την Τουρκία και οι ανοικτές διπλωματικές προσπάθειες δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα αλλαγές.
  8. Ούτε και ο Β. Κικίλιας λέγεται ότι θα φύγει από το Υγείας που αναμένεται να αναβαθμιστεί με πόρους και πρόσωπα για να στηρίξει το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  9. Ενδιαφέρον υπάρχει για το τι θα γίνει στο Προστασίας του Πολίτη, αν και μάλλον ο Μ. Χρυσοχοϊδης συνεχίζει. Ακούγεται ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τον Νίκο Χαρδαλιά επικεφαλής. Αλλωστε, η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει ενώ ποτέ δεν αποκλείστηκε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, επομένως θα απαιτηθούν πολλές αποφάσεις από τον συγκεκριμένο τομέα.
  10. Δεν αναμένεται καμιά αλλαγή στην Ψηφιακή Πολιτική, καθώς ο Κ. Πιερρακάκης θεωρείται πετυχημένος, όπως αποδείχθηκε τους τελευταίους μήνες. Αμετακίνητος και ο Μάκης Βορίδης, αν και θα ήθελε να φύγει. Αγνωστο είναι τι θα γίνει, όμως, με τους υφυπουργούς, τον κ. Σκρέκα και την κ. Φ. Αραμπατζή, που ενδεχομένως να μετακινηθούν. Καμιά αλλαγή και στο Μεταφορών, όπως όλα δείχνουν.
  11. Ούτε και στον υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να αλλάξει κάτι με τον Τ. Θεοδωρικάκο. Εκτός αν… Κι αυτό το αν είναι μήπως δεν έχει φύγει από τις σκέψεις του Μαξίμου το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
    Εκπλήξεις μπορεί να γίνουν πάντως ως προς το ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση. Εκτός των κ. Ρουσόπουλου, Λιβανού, Λοϊζου, Σκέρτσου παίζουν τα ονόματα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλη, του καθηγητή κ. Ταραντίλη, του Κ. Κυρανάκη. Μεγάλες εκπλήξεις θα ήταν η είσοδος στην κυβέρνηση του Δ. Αβραμόπουλου, ίσως στο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και του Ευ. Βενιζέλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πιθανή ημερομηνία προκήρυξης εκλογών στις 9 Μαρτίου

Δύο υπουργικά συμβούλια και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις...

«Μαύρος καπνός» στα εξοπλιστικά εν όψει εκλογών

«Αφλογιστία» των Ισραηλινών πυραύλων Spike Nlos –«Κόλλησαν» τα Γερμανικά τεθωρακισμένα Marder Η ανάγκη για...

Ξαφνική προκήρυξη εκλογών 17 Δεκεμβρίου…

Το τοξικό κλίμα που δημιούργησε η υπόθεση των υποκλοπών, επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια...