Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Ανατιμήσεις – φωτιά στις μάσκες FFP2 ή KN95 – Γεωργιάδης: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Την «ανηφόρα» έχουν πάρει οι τιμές στις μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, βάσει των οποίων στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι η υποχρεωτική η χρήση τους ή εναλλακτικά η διπλή χειρουργική.

Οι ανατιμήσεις που καταγράφηκαν είναι μεγάλες και όλα αυτά την ώρα που τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρχε καμία έλλειψή σε αυτές.

Ορισμένες μάσκες τύπου FFP2 έφτασαν να πωλούνται έως και 3 ευρώ από 2,1 ευρώ πρότινος.

Την άνοδο των τιμών σχολίασαν και χρήστες των social media, αφού πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούσαν έτσι κι αλλιώς τις συγκεκριμένες μάσκες στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα ο γνωστός φωτογράφος Γιάννης Κέμμος έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Για αύξηση 43% στην τιμή των μασκών  KN95/FFP2 και έλλειψη στα φαρμακεία κάνει λόγο σε ανάρτηση στο Twitter και η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί»

Γεωργιάδης για ανατιμήσεις στις μάσκες: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ψηφίστηκε άρθρο για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό, τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν από την έναρξη της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση, τα πρόστιμα είναι μεγάλα. «Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν».

Άδωνις Γεωργιάδης Πολυτεχνείο

Συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Η ΔΗΜΕΑ θα ελέγξει, με εντολή του υπουργού, το ζήτημα και θα γίνει έλεγχος και στο Σκρουτζ και σε αυτόν που τις πουλάει. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης, ότι υπήρξε επικοινωνία πριν από λίγο με τους υπευθύνους του Σκρουτζ και τόνισε ότι “δεν ευθύνεται το Σκρουτζ για τις τιμές που ανεβάζει ένα διαδικτυακό κατάστημα, μια εταιρεία”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή να γίνουν έλεγχοι παντού, σε site και φαρμακεία κ.α. και όσοι ανεβάζουν τις τιμές για να “γδάρουν” όπως υποστήριξε τον κόσμο, θα τους επιβληθούν πρόστιμα.

Για το συγκεκριμένο κατάστημα που αύξησε τις τιμές κατά 42% ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι:

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να  προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μην νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου».

Ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του προστίμου, τόνισε ότι μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 1 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε έκκληση μάλιστα στους επιχειρηματίες να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες με αυξήσεις τιμών επαναλαμβάνοντας τη φράση “μην το κάνετε, μην το κάνετε”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...