Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
31.4 C
Athens

“Ανοίγουν” 3 προγράμματα για δωρεάν διακοπές – Όλες οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι

Άλλη μία πλατφόρμα για δωρεάν διακοπές ανοίγει τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι μόνο τα ειδικά προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) για εργαζομένους και ανέργους και αυτά της Αγροτικής Εστίας για συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, τα οποία όμως καλύπτουν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, καθώς έρχεται ακόμη ένα πρόγραμμα διακοπών από το υπουργείο Τουρισμού… για όλους!

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα διανεμηθεί μια ψηφιακή κάρτα, την οποία και θα μπορούν να εξαργυρώσουν οι δικαιούχοι για να καλύψουν έξοδα των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Ποιοι θα μπουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» υπολογίζεται πως θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέσω του προγράμματος υπολογίζεται πως σχεδόν 200.000 δικαιούχοι, θα λάβουν μία «επιταγή» αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους.

Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, ενώ το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει»  από τον Ιούλιο. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθυνόταν κυρίως σε εκείνους που δεν είχαν πρόσβαση στα άλλα προγράμματα (ΟΑΕΔ, Αγροτική Εστία), με την επιλογή των δικαιούχων (όπως για παράδειγμα συνταξιούχοι) να γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας.

Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης ήταν το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Αρχίζει και το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών της Δ.ΥΠ.Α.

Μέσα στις επόμενες ημέρες όμως αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ). Εδώ δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, που θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το νέο πρόγραμμα το οποίο ξεκινά από την 1η Αυγούστου του 2022 και λήγει στις 31 Ιουλίου 2023.

Συγκεκριμένα, αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όσοι έχουν, 50 ημέρες:

  • είτε ασφάλισης στον ΕΦΚΑ
  • είτε παροχής προστασίας της μητρότητας
  • είτε επιδότησης της ανεργίας
  • είτε συνδυασμό των παραπάνω.

Ο αριθμός των επιταγών που θα μοιράσει το νέο πρόγραμμα, υπολογίζεται στις ενώ αναμένεται να διατεθούν επιπλέον πόροι που θα επιτρέψουν στην Υπηρεσία να μειώσει περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής των δικαιούχων στα έξοδα.

Προγράμματα διακοπών για τους αγρότες

Φθηνές διακοπές μπορούν να εξασφαλίσουν όμως και οι αγρότες ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι μέσα από τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα, έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας.

Αναλυτικά, τα προγράμματα διακοπών έχουν ως εξής:

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Αφορά διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023. Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια, οι δικαιούχοι του προγράμματος δικαιούνται μέχρι 11 ημέρες – 10 διανυκτερεύσεις.

  1. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Αφορά διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 5 Ιουλίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023. Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια οι δικαιούχοι του προγράμματος που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας δικαιούνται, παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων.

  1. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφορά εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023. Το 4ήμερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ.

  1. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ:

Αφορά πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από 15/06/2022 έως α) 03/09/2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 20/09/2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ποιοι είναι όμως οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας;

α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ) τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Καλλιάνος αναμένειο 40°C για την Τρίτη

Το φετινό καλοκαίρι – Οι καύσωνες και τα μελτέμια

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες δούλευαν όλη μέρα και όλη νύχτα, ιδιαίτερα την περασμένη Πέμπτη, σε πολλές συνοικίες της Αθήνας. Το ελαφρύ αεράκι έκανε την κατάσταση...

Γιός σακάτεψε την μητέρα του-«Να ψοφήσεις, θα σε θάψω παλιόγρια»

Τον δρόμο για τις φυλακές Λάρισας θα πάρει ένας 41χρονος Βολιώτης, που αποφυλακίστηκε προ μερικών μηνών εκτίοντας ποινή για ληστεία και ναρκωτικά, που κρίθηκε...

Σπάνια σύνοδος πέντε πλανητών στον ουρανό (βίντεο)

Μια πλανητική ευθυγράμμιση δεν έχει συμβεί από τις 5 Μαρτίου 1864 - πριν από 158 χρόνια Μόλις ξεκίνησε επίσημα το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο και...

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελλάδα και Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον Έβρο, εκεί όπου η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθαν αντιμέτωπες με την πρωτοφανή τουρκική...

Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος- Δεν κινδυνεύουν μοναστήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (24/6), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δύσβατη δασική περιοχή, στην τοποθεσία Άγιος...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Σάββατο 25 Ιουνίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λίβιος, Λίβας, Λιβύη, Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα,...

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

Καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κορωνοϊός: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid τεστ την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Σε  197 σημεία της χώρας θα βρίσκονται την Πέμπτη 9 Ιουνίου  κινητές ομάδες του...

Κορωνοϊός: Δείτε που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid τεστ την Τετάρτη 8 Ιουνίου

Σε  196 σημεία της χώρας θα βρίσκονται την Τετάρτη 8 Ιουνίου  κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και...

Κορωνοϊός: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid τεστ την Πέμπτη 12 Μαΐου

Σε 175 σημεία της χώρας θα βρίσκονται την Πέμπτη 12 Μαΐου κινητές ομάδες του...

Κορωνοϊός: Δείτε που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid τεστ την Τετάρτη 11 Μαΐου

Σε 179 σημεία της χώρας θα βρίσκονται την Τετάρτη 11 Μαΐου  κινητές ομάδες του...