Αποχωρεί από την πολιτική ο Κώστας Καραμανλής;

Επανέρχονται τα σενάρια για οριστική αποχώρηση από την ενεργό πολιτική

63
Μίλα Χρυσόστομε…

Στο μεσοδιάστημα της Κυριακής των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε συναντηθεί στη Βουλή με τον σημερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αντικείμενο της κουβέντας των δύο ανδρών -όπως είναι λογικό- δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν επί τάπητος ήταν και η απόφαση του κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. «Θα είμαι υποψήφιος για τελευταία φορά…», φέρεται να είπε ο επί χρόνια αρχηγός της ΝΔ, απευθυνόμενος στον νυν αρχηγό της παράταξης.

«Κάποια στιγμή όλα τελειώνουν…», υποστηρίζει ο Κ. Καραμανλής στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχει με πολιτικούς του φίλους, κλείνοντας κάθε παράθυρο μελλοντικής του εμπλοκής στα πολιτικά δρώμενα.

Διαβάστε επίσης:  Το πρόσωπο του ανασχηματισμού: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου που τα παίρνει όλα

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενημερώσει σχετικώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσει πριν από την έναρξη των διαδικασιών της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την οικειοθελή αποστρατεία του.

Εκ των πραγμάτων, η απόφαση του κ. Καραμανλή έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ανοίγοντας παράλληλα διάπλατα και τον δρόμο για τη ριζική ανανέωση της ΝΔ.