Αποχώρησε και η ΝΔ από την Ολομέλεια – Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το «μπαράζ» τροπολογιών

40
Ν.Δ., αποχώρησε, Βουλή, τροπολογίες,

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκάλεσει η σωρεία τροπολογιών που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών. Τελευταίο περιστατικό, η αποχώρηση το πρωί της Παρασκευής και της ΝΔ, από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατήγγειλε το μπαράζ τροπολογιών, λέγοντας ότι έχουν φθάσει τις 35, έκανε λόγο για κακή νομοθέτηση και ασέβεια της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ενώ υπενθύμισε τις δύο επιστολές διαμαρτυρίας που είχε στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής για τις εκπρόθεσμες και άσχετες τροπολογίες.

Ο  εισηγητής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος ρώτησε την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιουνα απαντήσει αν θα φέρει και άλλες τροπολογίες για να καθορίσει και το κόμμα του την περαιτέρω στάση του.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για την ημέρα μνήμης των θυμάτων Ελλήνων του Πόντου

«Το θέμα με τις τροπολογίες γινόταν και παλιά αλλά τώρα έχει πάρει τη μορφή επιδημίας» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης που προήδρευε της διαδικασίας.

ΚΚΕ και Ποτάμι είχαν αποχωρήσει από την χθεσινή συζήτηση καταγγέλοντας την διαδικασία, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς  κάλεσε το προεδρείο της Βουλής και την κυβέρνηση να σκεφθούν ότι όταν ήταν αντιπολίτευση βγαίνανε στα κεραμίδια ενώπιον τέτοιων συνθηκών, που τώρα έχουν κάνει «ψωμοτύρι».