Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26 C
Athens

Αποκάλυψη του γέροντα Εφραίμ: Ο Κάρολος επικοινώνησε μαζί μου μετά τον καρκίνο

Την αποκάλυψη ότι ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε μαζί του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, έκανε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο γέροντας Εφραίμ μίλησε σε κυπριακό κανάλι και αναφέρθηκε στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Βρετανό μονάρχη. Μάλιστα, είπε ότι ο Κάρολος έχει πάει οκτώ φορές στο Βατοπαίδι και από τότε έχουν κρατήσει επαφές.

“Ναι, επικοινωνήσαμε. Πιστεύω να το ξεπεράσει. Όταν επικοινωνείς με έναν μοναχό τι θέλεις; Να πει μια προσευχή, να σου πει έναν παρηγορητικό λόγο. Έχουμε αναπτύξει με τον Κάρολο μια πολύ καλή σχέση, μπορώ να πω”, αποκάλυψε ο γέροντας Εφραίμ.

“Πάντοτε αυτόν τον άνθρωπο τον ενδιέφερε η πνευματική ζωή, ο πνευματικός προβληματισμός. Παρόλο που είναι αγγλικανός και πλέον προστάτης της αγγλικανής εκκλησίας, εντούτοις ενδιαφέρεται και ερχόταν πάντα με δίψα στο Άγιο Όρος. Πήγα κι εγώ αρκετές φορές και με φιλοξένησε. Πάντοτε με συγκινούσε ο προβληματισμός του και οι ερωτήσεις που έκανε για διάφορα θέματα”, είπε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου.

“Έχει μέσα του μια πνευματική καλλιέργεια ο Κάρολος, ξέρει από την πνευματική ζωή”, κατέληξε ο γέροντας Εφραίμ.

Ο Εφραίμ και οι σχέσεις του Καρόλου με την Ελλάδα

Ο γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού, είναι Ελληνοκύπριος ιερομόναχος και αρχιμανδρίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και θεολόγος.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Κάρολος είχε επισκεφθεί ανεπίσημα την Ελλάδα αρκετές φορές μετά το 1964.

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997. Φήμες τις εποχές ανέφεραν ότι ο Κάρολος επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου, όπου συναντήθηκε με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Από τότε οι επισκέψεις του στον Άθω πύκνωσαν. Μάλιστα, από την άνοιξη του 2003 έως τον Μάιο του 2004 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος τρεις φορές.

Να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος είχε ελληνική καταγωγή και είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας, ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ αισθητή στην Ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις...
Κορονοϊός: Η εξομολόγηση 26χρονης στην Κρήτη που έμαθε ότι νόσησε!

Δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας: Νταλίκα καταπλάκωσε οχήματα, 4 νεκροί

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος...

Δίκη Καραϊβάζ: Αρνούνται τις κατηγορίες για τη δολοφονία οι δύο κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του  δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, ελληνικής καταγωγής,...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλημέρα Αθήνα! 26 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα. Οι Βούλγαροι, με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο,...

Εργαζόμενη σε γηροκομείο κατήγγειλε συστηματικό βιασμό από συνάδελφό της – «Απειλούσε ότι θα κάνει...

Τον συστηματικό βιασμό της από συνάδελφό της σε γηροκομείο της Δυτικής Ελλάδας κατήγγειλε στις Αρχές μία μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών η Σάνεν Ντόχερτι

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο πέθανε η διάσημη ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι μόλις...

Ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του ήπατος

Ο εντοπισμός ενός συνόλου μικροπρωτεϊνών που παράγονται σε όγκους του ήπατος θα μπορούσε να...

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ξεκινούν τα δωρεάν self test -Ποιους αφορά

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της δράσης «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο...

Μελέτη: Aυξάνεται o κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Δημοσιεύτηκε η πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στους...