Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νοίκιασε ταξί για να μεταφέρει συμμορία ανηλίκων που λήστευε μαγαζιά

Είναι απερίγραπτοι πλέον οι τρόποι και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί για να παρανομούν χωρίς να κινούν υποψίες και να κινδυνεύουν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  ένας άνδρας 48 ετών και τέσσερις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Στρ. Καλλάρη στα Πατήσια έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση και καταδίωξη περιπολικών της Άμεσης Δράσης.

Οι υποψίες και η καταδίωξη του ταξί

Το πλήρωμα του περιπολικού εντόπισε το ταξί  στις 3:30 τα ξημερώματα στην συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τη Λεωφόρο Κηφισού. Αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν ότι οι  τέσσερις “πελάτες” του ταξί ήταν ανήλικοι.

Ο οδηγός του ταξί, που είναι και ο εγκέφαλος της συμμορίας, δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών και ξεκίνησε η καταδίωξή του. Ύστερα από αρκετή ώρα το όχημα ακινητοποιήθηκε και όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Πατησίων. Και εκεί αποκαλύφθηκε πια μια απίστευτη ιστορία.

περιπολικό

Πώς δρούσε η συμμορία με το ταξί

Ο 48χρονος κακοποιός μίσθωσε το ταξί πριν από λίγες ημέρες με μόνο σκοπό να πραγματοποιεί ληστείες σε διάφορα καταστήματα. Με αυτό μετέφερε τους τέσσερις ανήλικους σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής έχοντας δώσει εντολή να ληστέψουν όσα περισσότερα καταστήματα μπορούσαν.

Η ανήλικη συμμορία άρπαξε χρήματα από δύο αρτοποιεία σε Βάρη και Παιανία και ένα βίντεο κλαμπ στη Γλυφάδα. Μετά τις ληστείες επιβιβάζονταν στο ταξί όπου τους περίμενε ο 48χρονος.

Στο βίντεο κλαμπ οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν τις κινήσεις τους και έτσι οι αστυνομικοί είχαν τα χαρακτηριστικά τους αποτυπωμένα. Οι αστυνομικοί τους αναζητούσαν και όταν προσήχθησαν στο Α.Τ Πατησίων διαπιστώθηκε ύστερα από αντιπαραβολή με το βιντεοληπτικό υλικό ότι είχαν στα χέρια τους την συμμορία που αναζητούσαν.

Στη συνέχεια και οι πέντε μεταφέρθηκαν στο τμήμα ασφαλείας Γλυφάδας και συνελήφθησαν, ενώ μέσα στο ταξί βρέθηκαν και 700 ευρώ, μέρος των χρημάτων που είχαν αρπάξει από τις ληστείες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο 15χρονων – Καυγάδισαν για μπουφάν, ο ένας έβγαλε μαχαίρι

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων αυτή την φορά στον Ωρωπό. Συνελήφθη ένας 15χρονος Αλβανός για...

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Σύλληψη τεσσάρων μαθητών

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε την Πέμπτη, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα, όταν...

Γλυφάδα: Τέσσερις τραυματίες από τη συμπλοκή ανηλίκων – Ένας εξ αυτών από αιχμηρό αντικείμενο

Στιγμές τρόμου έζησαν ανήλικοι στην Γλυφάδα όταν δέχτηκαν επίθεση από άλλη ομάδα ανηλίκων. Η...

Παραβατικότητα ανηλίκων: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε εμπορικά κέντρα και μετρό

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας...