ΑΠΟΨΗ: Αναζητείται αντιπολίτευση

26
ΑΠΟΨΗ: Αναζητείται αντιπολίτευση

Μάθαμε επιτέλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, δραστηριοποιείται και έκανε τόσο κόσμο να ασχοληθεί μαζί του, μόνο με ένα σποτάκι. Ε ναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέθανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει.

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

ΑΠΟΨΗ: Αναζητείται αντιπολίτευση

Απόδειξη ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με το γνωστό σποτάκι. Και είναι αξιοπερίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το πέτυχε μόνο με ένα μόνο σποτάκι. Κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει τόσους μήνες με τις παρεμβάσεις του για την οικονομία, για την παιδεία, ούτε ακόμη και με παρεμβάσεις του  για τον κορωνοϊό.

Πριν όμως πάμε στο πραγματικό ερώτημα για το συγκεκριμένο σποτ θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι όλα σχεδόν τα – μεσαία, μικρά, πολύ – πολύ μικρούλικα – ΜΜΕ που υποστηρίζουν φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως φαίνεται στην λίστα που δημοσιεύτηκε – δέχτηκαν και πήρανε το κάτι τι τους από την απευθείας ανάθεση των 20 εκατομμυρίων του “Μένουμε Σπίτι”. Αν τώρα αδικήθηκαν λιγουλάκι σε σχέση με τον… Φουρθιώτη, αυτό θα φανεί όταν δημοσιευτούν και τα ποσά.

Το ερώτημα όμως που τίθεται μετά απ΄ όλον αυτό το ντόρο είναι τι εκφράζει αυτό το σποτ. Άραγε μεταφέρει κάποιο μήνυμα που ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον εμπνευστή του – κατά πως λέγεται τον κ. Σκουρλέτη- ή όχι; Άραγε ικανοποίησε το κοινό που έγινε αποδέκτης αυτού του σποτ;

Στην τελική, αυτό που μένει είναι μια ιδεολογική και πολιτική χοντροκοπιά. Το σποτ είναι -θα έλεγε κανείς –  το χοντροκομμένο αστείο μιας παρέας που βαριέται που ζει, αλλά θέλει  και το κατιτίς της,  θέλει όλοι να ασχολούνται με αυτήν  για να μην περνάει απαρατήρητη.

Διαβάστε επίσης:  Επιστρεπτέα προκαταβολή (Β΄ Φάση): Μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι αιτήσεις αποδοχής από 100.000 δικαιούχους

Παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έστειλε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση φαίνεται ότι δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο να συνετιστεί. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαν να βρουν κάτι πιο έξυπνο, που να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά τελικά δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Δεν θέλησαν να στύψουν το μυαλό τους και να κοπιάσουν περισσότερο  ώστε να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα προβολής των θέσεών τους. Προφανώς γιατί επιλέγουν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι ξέρουν και μόνο αυτό. Και φυσικά δεν ενδιαφέρονται για το εάν θα γελάσουν οι άλλοι με το μήνυμά τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση με το σποτάκι που κυκλοφόρησαν. Αρκούνται με το να γελούν οι ίδιοι με τα αστεία τους. Παραμένουν αυτάρεσκοι και υπερφίαλοι. Έχουν την εντύπωση ότι ακόμη βρίσκονται στην εξουσία.

Το πρόβλημα είναι ότι για να κυβερνηθεί σωστά μια χώρα πέρα από μια καλή κυβέρνηση χρειάζεται και μια καλή αντιπολίτευση. Εάν ένα από τα δύο λείπει γέρνει η ζυγαριά. Εδώ, στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε μία παρέα που κοιτάει να περνάει καλά και να διασκεδάζει με τα χοντροκομμένα αστεία της, δίνοντας την αίσθηση του τσίρκου.