Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

ΑΠΟΨΗ: Ντροπή σας ΑΘΛΙΟΙ…

“Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!…” έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957).

Όσο υπάρχουν παλιάνθρωποι οι οποίοι στερούν το μέλλον στα παιδιά, ούτε λιβάδια, ούτε λουλούδια, ούτε πουλιά υπάρχουν.

Η UNICEF (προφέρεται Γιούνισεφ, προέρχεται από τους αρχικούς χαρακτήρες των αγγλικών λέξεων: United Nations International Children’s Emergency Fund, Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) δημιουργήθηκε από την γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Δεκεμβρίου 1946.

Γενικός στόχος της είναι η παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά, μητέρες και άντρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η στήριξη σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Όμως αυτο για να επιτευχθεί προϋποθέτει Ανθρωπιά. Πολιτισμό. Δεν υπάρχει σε ετούτο τον κωλότοπο. Γιατί τα παιδιά, αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν.

Το 1953 η UNICEF έγινε μόνιμο μέλος του συστήματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει την έδρα της στην Νέα Υόρκη.

Τα κύρια έσοδα της UNICEF προέρχονται από κυβερνήσεις κρατών, κυρίως όμως απο ιδιώτες οι οποίοι δίνουν απο το υστέρημα τους.

Τα παιδιά έχουν την ανώτατη εξουσία στις καρδιές όλων των Πολιτών του Κόσμου.

Αυτά τα παιδιά βρήκατε να κλέψετε; Δεν αισθανθήκατε ποτέ την ανάσα των παιδιών στα πρόσωπα σας; Τα παγκάρια της ψυχής βρήκατε να ληστέψετε; Τις καραμέλες τους; Τα παιδιά συνεχίζουν να πεινούν, να διψούν, να στερούνται, γιατί υπάρχουν παλιάνθρωποι σας εσάς. Οι Έλληνες δίνουν ότι έχουν είτε φάρμακα κυρίως, είτε λίγα χρήματα από το υστέρημά τους.

Το 1965 η UNICEF τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για την προστασία των παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Όχι. Δεν ξεπλένεται αυτή η ντροπή. Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα οτι υπάρχει ελπίδα. Πως τολμήσατε;

Τα παιδιά δεν πρέπει ν’ ακούνε τις βρωμιές σας. Ούτε να τους κλέβουν το νόημα της ιδιας της ζωής και της Ανθρωπιάς, γιατί μόνο έτσι μεγαλώνοντας θ’ αποκτήσουν αξιοπρέπεια.

Αυτή την αξιοπρέπεια τους στερήσατε.

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά είναι η υπευθυνότητα. Ξεκουμπιστείτε. Επιστρέψτε στις σπηλιές που ανήκετε. Γιατί τα παιδιά είναι οι γιοι και οι κόρες της ίδιας της ζωής που ληστέψατε. Η ντροπή έχει τιμή. Ντροπή σας.

Η ντροπιαστική ανακοίνωση της UNICEF… :

“Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα.

Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.
Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946.

Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.”

Πηγή: https://www.facebook.com/paoaoaps/posts/363996424120639

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεσανατολικό: Σχεδόν 20.000 μωρά γεννήθηκαν στην “κόλαση της Γάζας” τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Unicef

Σχεδόν 20.000 μωρά γεννήθηκαν στην «κόλαση» της Λωρίδας της Γάζας αφότου ξεκίνησε, πριν από...

Σιώκου: Τριακόσιες χιλιάδες τα ασυνόδευτα παιδιά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Την ανάσα του κρατά ο πλανήτης παρακολουθώντας για όγδοη μέρα το σφυροκόπημα της Ουκρανίας...

Nτροπή να νιώθεις όταν αμαρτάνεις, μη ντρέπεσαι όταν μετανοείς!

Kοίταξε τί σου έκανε ο διάβολος. Yπάρχουν δύο πράγματα η αμαρτία και η μετάνοια....

Γιατί η UNICEF διέκοψε την συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην...