Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που τον είχε ξυλοκοπήσει άγρια ο σύντροφος της μητέρας του

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» διασωληνωμένος και σε βαριά κρίσιμη κατάσταση, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του.

Ο 8χρονος αδερφός του υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στο δεξί του χέρι. Με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του 4χρονου ηλικίας 11, 10 και 8 ετών. Τα δύο μεγαλύτερα παιδία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε φέρουν εμφανή τραύματα, ωστόσο θα υπάρξει για όλα άμεσα ιατροδικαστική και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό του 23χρονου συντρόφου της μητέρας του άτυχου παιδιού που φέρεται να είναι ο δράστης. Σοκάρει το γεγονός ότι ο 4χρονος είχε διακομισθεί ξανά στο νοσοκομείο πριν από δύο μήνες με εκδορές και εγκαύματα.

Η μητέρα των παιδιών μετέφερε το μέγεθος των τραγικών στιγμών που έζησαν για μια ακόμα φορά τα παιδιά μέσα στο σπίτι της. «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα. «Του έβαλαν λάμες. Ζαλίζεται λίγο αλλά ακόμα δεν έχει συνέλθει. Πήγα πάνω στην εντατική. Είδα και το μωρό. Χάλια. Μαύρα χάλια. Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη».

Ο θείος των παιδιών, ανέφερε: «Μόλις άκουγε του αδερφού μου το όνομα, έλεγε προς απάντηση στην γυναίκα του: “Εγώ θα σου σκοτώσω ένα παιδί για να δούμε τι θα κάνει ο πατέρας“».

Υπήρχε μήνυση από τον Οκτώβριο

Τον περασμένο Οκτώβριο η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της ίδιας και των παιδιών της. Ένα μήνα αργότερα, το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό. Τότε, έγινε αναφορά από το Νοσοκομείο προς την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού. Από την αστυνομία όμως η απάντηση ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής.

«Η επόμενη επαφή της Ελληνικής Αστυνομίας με την οικογένεια ήταν τον Νοέμβριο του 2023 όταν η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναζήτησε την πιθανή διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, με μόνο αίτημα την αναζήτηση διεύθυνσης της κατοικίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Στις 8 Ιανουαρίου μάλιστα, γείτονες απευθύνθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση και κακοποίηση των παιδιών. «Λάβαμε μία αναφορά στην γραμμή 1056, μόλις στις 08/01 ίσως κατόπιν εορτής από όλα αυτά που συνέβαιναν στα παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μέγαρα: Συνελήφθη ο Ρομά που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου της συντρόφου του

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής συνέλαβαν στα Μέγαρα τον 23χρονο Ρομά που κατηγορείται για...

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος από τα Μέγαρα

Εξαιρετικά κρίσιμη, χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 4χρονου αγοριού από τα Μέγαρα, το οποίο νοσηλεύεται στη...

Μέγαρα: Διασωληνωμένο 4χρονο αγόρι έπειτα από ξυλοδαρμό

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένο 4χρονο αγοράκι το οποίο πριν από μία ώρα περίπου...

Θεσσαλονίκη: 4χρονος από τη Θάσο κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Θλίψη επικρατεί στη Θάσο καθώς ένα 4χρονο αγόρι από την περιοχή κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα το βράδυ...