Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
22.2 C
Athens

Αρτέμιδα: Ενέδρα θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Μαφιόζικο χτύπημα και ενέδρα θανάτου βλέπει η Αστυνομία πίσω από την πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση με 6 νεκρούς χθες το απόγευμα στην Αρτέμιδα. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων και το αιματηρό επεισόδιο ίσως να σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα ήταν αλλοδαποί πιθανότατα τουρκικής καταγωγής και κάποια έφεραν γαλλικές ταυτότητες ή διαβατήρια που εξετάζεται η γνησιότητά τους.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν είχε γερμανικές πινακίδες που επίσης εξετάζεται αν είναι πλαστές.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Ακροπόλεως και Αρίωνος, ένα σημείο σχετικά ερημικό με λίγα σπίτια.

Τα τέσσερα άτομα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, το ένα στη θέση του συνοδηγού και τρία στα πίσω καθίσματα. Τα άλλα δύο άτομα φαίνεται ότι πρόλαβαν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν εκτός. Ο οδηγός βρέθηκε πίσω από το πορτ μπαγκάζ και το άλλο έξω από τη δεξιά πίσω πόρτα.

Στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν τουλάχιστον 25 κάλυκες των 9 χιλιοστών από τουλάχιστον δύο όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Από την πρώτη έρευνα φαίνεται ότι τα θύματα δεν ήταν οπλισμένα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε δοθεί ένα ραντεβού – παγίδα με τα έξι θύματα ή να είχε στηθεί ενέδρα θανάτου γνωρίζοντας οι δράστες ότι θα περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο.

Υπάρχει μαρτυρία ότι λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς ένα μαύρο όχημα και μία μηχανή έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Αρίωνος και εικάζεται ότι ήταν οι δράστες.

Οι έρευνες των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη και εξετάζονται κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Οικονόμου: Έχουμε αρκετά ευρήματα και κάποιες κρίσιμες πληροφορίες

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι «μέχρι να έχουμε το σύνολο της πληροφορίας πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, κάποιοι από αυτούς είχαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίες μένει να δούμε αν ήταν πραγματικές ή πλαστές. Να διασταυρωθούν μια σειρά από στοιχεία σε ό,τι αφορά και την πινακίδα του οχήματος».

Όπως είπε η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και διαφόρων υπηρεσιών της, είναι τεράστια. 
Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το αιματηρό επεισόδιο να σχετίζεται με ζητήματα ναρκωτικών. Όπως είπε «υπήρχαν κάποια αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν που προσομοιάζουν -που είχαν συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- και εξετάζεται η συσχέτισή τους»Καταλήγοντας είπε τα εξής: «Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις, οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα. Έχουμε αρκετά ευρήματα σε ό,τι αφορά κάλυκες, σφαίρες στο σημείο, κάποιες κρίσιμες πληροφορίες που ψάχνουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...
Κυριακή, Βαΐων, Βάρναλης,

Κυριακή των Βαϊων! – Βάρναλης

Πώς αδύναμη στάθηκε τόσο η καρδιά σου στα λαμπρά Γεροσολυμα Καίσαρας νά μπεις ! Αν τα πλήθη αλαλάζανε ξώφρενα(αλιά σου!) δεν ηξέραν ακόμα ούτε ποιό τ'όνομά σου...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Ρέντη: Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο δεύτερος κύκλος των απολογιών ενώπιον των τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο 15χρονων – Καυγάδισαν για μπουφάν, ο ένας έβγαλε μαχαίρι

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων αυτή την φορά στον Ωρωπό. Συνελήφθη ένας 15χρονος Αλβανός για...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Σίδνεϊ – Επίθεση με μαχαίρι: Με ψυχική νόσο ο δράστης-Ήταν γνωστός στις αρχές

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον...

Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield...