Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Αθήνα – Ντόχα…..ένα βραβείο δρόμος για το Δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας!

Η περιπέτεια του πρώτου χειμερινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022, έφερε στον Αθήνα 9.84 μια πολύ σημαντική διάκριση!

Η εκπομπή του σταθμού της πόλης «Αθήνα-Ντόχα, ένα Μουντιάλ δρόμος» με τους  δημοσιογράφους Στέφανο Λεμονίδη και  Διονύση Δελλή,   εκτός από τις εντυπώσεις των ακροατών, κέρδισε και το βραβείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ως η καλύτερη αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή για το 2022!

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ και οι δύο …μας είχαν προειδοποιήσει ότι  “εισβάλλουν στο καθημερινό πρόγραμμα του Αθήνα 9,84 με…άκρως απειλητικές διαθέσεις”!

Τελικά, τήρησαν την υπόσχεσή τους, αποδεικνύοντας ότι οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις, οι ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με ανθρώπους εντός αλλά και εκτός αθλητισμού και η κατάλληλη μουσική αποτελούν εγγύηση επιτυχίας!

Τα «Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2022» θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 – Χαλάνδρι)  στις 11:45 το μεσημέρι και ο Αθήνα 9.84, το Ραδιόφωνο της πόλης, θα είναι εκεί!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στον Αθήνα 9.84

Ακολουθεί το κείμενο του ΠΣΑΤ  για την επιλογή της εκπομπής «Αθήνα-Ντόχα, ένα Μουντιάλ δρόμος» ως καλύτερης αθλητικής ραδιοφωνικής εκπομπής για το 2022!

Γιατί βραβεύτηκε η εκπομπή «Αθήνα-Ντόχα ένα Μουντιάλ δρόμος» του Αθήνα 9.84!

Μέσα στην πολυφωνία και τον τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών με αφορμή τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο ΑΘΗΝΑ 9.84 αποτέλεσε μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη.

Η «έκτακτη» μεσημεριανή αθλητική του εκπομπή «Αθήνα-Ντόχα ένα Μουντιάλ δρόμος» (15.00-16.00) κατάφερε όχι μόνο να προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά να γίνει και μια πραγματικά ευχάριστη συνήθεια από την αφετηρία ως το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα ιδιαίτερο καλαίσθητο «πάντρεμα» ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από τους παρουσιαστές (Στέφανος Λεμονίδης- Διονύσης Δελλής) και τον απεσταλμένο του σταθμού στη Ντόχα (Γ. Λαμπίρης) που έχοντας την ίδια αφετηρία –τη διεξαγωγή του Μουντιάλ- απλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της ενημέρωσης.

Ρεπορτάζ

Αθλητικό (σε καθημερινή βάση παρέλασαν μια σειρά από επώνυμους του ποδοσφαίρου και της εθνικής μας ομάδας όπως ο Κώστας Φορτούνης, ο Μίμης Δομάζος, Αντώνης Νικοπολίδης, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο Αντώνης Μήνου, αλλά και πρόσωπα όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ κλπ)

Πολιτικό (με αναφορά στο βαθύ σημάδι του Qatar-gate αλλά και ίσες αποστάσεις φιλοξενώντας και επαγγελματίες των Σπορ που ζουν και εργάζονται μόνιμα στο Κατάρ) όπως ο Τάσος Μαγουλάς.

Κοινωνικό (συνδέσεις με ανθρώπους των σπορ ή και αξιωματούχους σε Αργεντινή, Γαλλία, Μαρόκο κλπ που πριν την αγωνία τους για το ποδόσφαιρο αποτύπωναν την αντανάκλαση του Μουντιάλ στην εικόνα της εκάστοτε χώρας)

Πολιτιστικό (σκηνοθέτες, συγγραφείς, τραγουδοποιοί και άνθρωποι της διανόησης όπως οι…. ήταν επίσης ανάμεσα στους «καλεσμένους»). Οι δημοσιογράφοι Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Παντελής Μπουκάλας, Δημήτρης Τζιβελέκης, Νίκος Παπαδογιάννης, Γιώργος Χειλάκης, οι σκηνοθέτες Θοδωρής Γκόνης, Βασίλης Παπαβασιλείου, οι τραγουδοποιοί Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Λιβαδάς, ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, ο αργεντινός Ούμπιδες για την Αργεντινή, ο βολεϊμπωλίστας Ρανγκέλ για την Βραζιλία. Την ημέρα του τελικού σύνδεση με Αργεντινή (βολεϊμπωλίστας Χόρχε Ελγκέτα) και Παρίσι (φωτορεπόρτερ Λάκης Αθανασιάδης). Μετά την πρόκριση του Μαρόκο στους “8” με τον πρέσβη στο Ραμπάτ, Νικόλαο Αργυρό.

Μα πάνω από όλα εκείνη η όμορφη αίσθηση της συντροφιάς που κάνει τον ραδιόφωνο στον ακροατή. Με ψύχραιμες και καθαρές φωνές. Με χιούμορ, αλλά και κατάρτιση σε ένα αντικείμενο που απαιτεί εξειδίκευση.

Ο ΑΘΗΝΑ 9.84,  μέσα από αυτή την «εκπομπή», όχι μόνο επέστρεψε «δυναμικά» στη καθημερινή ζώνη των Σπορ, αλλά φαίνεται πως ενεργοποίησε και όλους τους αισθητήρες του. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση στελέχη του σταθμού και άλλοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκπομπή υποκύπτοντας στη διακριτική γοητεία μιας διοργάνωσης, όπως το Μουντιάλ που πριν από όλα είναι οι ίδιες οι μνήμες των παιδικών μας χρόνων.

Ένας από τους λόγους που ταυτιστήκαμε με τους πρώτους μας αθλητικούς ήρωες και αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο.

Πραγματικά καλή δουλειά!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Αθήνα 9.84”: 36 χρόνια από την ίδρυση του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού

Ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου "Μιλτιάδης Έβερτ" Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον  Μιλτιάδη Έβερτ...

Δήμος Αθηναίων: Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του με μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Δήμητρα Γαλάνη και Μαρία Φαραντούρη θα βρεθούν στη σκηνή της Τεχνόπολης την Παρασκευή 16...

Σακελλαροπούλου στον Αθήνα 9.84: Το βιβλίο είναι ο καλύτερος σύντροφος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλά αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 για βιβλία, θέατρο...

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Αθήνα 98,4

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στις 11.00, συναντά...