Αθωώθηκε ο άνδρας που πυροβόλησε σε συμπλοκές μεταναστών στην Χίο

51
αθωώθηκε, άνδρας, πυροβολισμούς, Χίος,

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, κήρυξε αθώο απ’ όλες τις κατηγορίες, τον πατέρα του ιδιοκτήτη καφενείου στην ιχθυόσκαλα, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας, στη Χίο.

Ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε πυροβολισμούς στον αέρα με την κυνηγετική καραμπίνα, την προηγούμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν.

Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του κατηγορουμένου από τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών και τον κήρυξε αθώο, υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Ας σημειωθεί πάντως ότι η εισαγγελέας επεσήμανε μεν το παράνομο των πράξεων του κατηγορουμένου, τόνισε όμως, πως υπήρχε κατάσταση ανάγκης, που αίρειτον άδικο χαρακτήρα τους και τον καταλογισμό τους. Επίσης η εισαγγελέας έστειλε και ένα μήνυμα, τονίζοντας πως η πρότασή της για απαλλαγή του κατηγορουμένου, δεν πρέπει να εκληφθεί ότι από τον νομικό μας πολιτισμό είναι επιτρεπτές τέτοιες πράξεις ή ότι είναι νόμιμες ή ότι είναι επιτρεπτή η αυτοδικία.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοιός: Στα 301 τα θύματα

Στη διάρκεια της δίκης, οι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι είχε δημιουργηθεί εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, λόγω των συμπλοκών, ενώ ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα θαμώνων του καφενείου.

Τόνισαν δε, ότι μπροστά στον κίνδυνο αυτό, ο κατηγορούμενος πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και έριξε πυροβολισμούς στον αέρα, σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, όπως είπαν, να τους αποτρέψει φωνάζοντάς τους, είχαν αποτύχει. Ανάλογες ήταν και οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί από μετανάστες, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας και οι οποίες διαβάστηκαν στο ακροατήριο.

Μάρτυρες κατηγορίας δεν υπήρξαν.

Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης και εισαγγελέας, η κ. Σπυριδούλα Σταυράτη.

Να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια των επεισοδίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χίου έξι άτομα, εκ των οποίων δύο εισήχθησαν για νοσηλεία.