Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
22.2 C
Athens

Χιόνια τώρα στα βόρεια της Αττικής – Στα λευκά η Πάρνηθα 

Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και έντονο κρύο αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα πήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας

H ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά την Τετάρτη (10/1) σε διάφορες περιοχές. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Πάρνηθα, ενώ ίσως δούμε τα πρώτα χιόνια και στην Αττική εντός του Σαββατοκύριακου και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Όμορφες είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Forecast Weather από την Πάρνηθα όπου χιονίζει και αυτήν την ώρα και μάλιστα φαίνεται να το στρώνει. Απαραίτητη, δε, είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για να κινούνται με ασφάλεια τα οχήματα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Forecast Weather πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου, ενώ το «έστρωσε» στους δρόμους της πόλης. Παρόμοιες εικόνες απαντάμε και σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Στην Εύβοια το έστρωσε τα ορεινά της Στενής, με τη θερμοκρασία να έχει υποχωρήσει αισθητά σε ολόκληρο το νησί.

Στα λευκά ντύθηκε και η χώρα της Σαμοθράκης. Μάλιστα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη.

Ραγδαία αλλαγή τις επόμενες ώρες – Πού και πότε θα χιονίσει

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης για τις επόμενες ώρες, αναφέροντας παράλληλα, πως χιόνια θα πέσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική. Όπως φαίνεται στον χάρτη, τα χιόνια αναμένεται να πέσουν σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κακοκαιρία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο και την Κυριακή να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Δριμύ κρύο και χιόνια

Από την πλευρά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εκδόθηκε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για σήμερα, οι οποίοι θα κινηθούν αργά από τα ανατολικά.

Στο νοτιοανατολικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι 8 με 9 μποφόρ, στον Σαρωνικό αλλά και στα δυτικά της Κρήτης οι άνεμοι θα είναι μεταξύ 7 και 8 μποφόρ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...
Κυριακή, Βαΐων, Βάρναλης,

Κυριακή των Βαϊων! – Βάρναλης

Πώς αδύναμη στάθηκε τόσο η καρδιά σου στα λαμπρά Γεροσολυμα Καίσαρας νά μπεις ! Αν τα πλήθη αλαλάζανε ξώφρενα(αλιά σου!) δεν ηξέραν ακόμα ούτε ποιό τ'όνομά σου...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Ρέντη: Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο δεύτερος κύκλος των απολογιών ενώπιον των τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής – Οι πιθανότητες για χιονόστρωση

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει δύο διαταραχές. Η πρώτη σήμερα Κυριακή...

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από...

Kαιρός: “Αγριεύει” το σκηνικό από την Κυριακή και στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

Καιρός με χειμωνιάτικο «σκηνικό» από την Κυριακή. Έρχονται κρύο και παγεροί βοριάδες που θα...

Καιρός: Στα λευκά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Χιόνια σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έφερε η ψυχρή εισβολή, η οποία ξεκίνησε...