Χίος: Νέα επεισόδια στο Hot Spot και τρεις συλλήψεις προσφύγων

21
Λάρισα: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ προσφύγων σε καταυλισμό

Για μία ακόμη φορά χθες το βράδυ στο Hotspot στη Σούδα της Χίου, έγιναν σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που είχαν σαν αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε δεκαπέντε προσαγωγές και τρεις συλλήψεις ενώ κάηκαν σκηνές και αποθηκευτικοί χώροι.

Τα επεισόδια εντός του καταυλισμού ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα, αμέσως μόλις άρχισε να βρέχει, ωστόσο η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε την επέκτασή τους. Ωστόσο, μετά τη μία και μισή και όταν απομακρύνθηκαν τα ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή της Σούδας, τα επεισόδια επανελήφθησαν και κάποιοι έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ.
Η Πυροσβεστική έφτασε γύρω στις τρεις, χωρίς να κατορθώσει να επέμβει άμεσα αφού κάποιοι μετανάστες πετούσαν πέτρες, με αποτέλεσμα να κληθούν εκ νέου να επέμβουν τα ΜΑΤ γύρω στις 3:15.

Διαβάστε επίσης:  Novartis: Ποια θα είναι τα 21 μέλη της Προανακριτικής

Η Πυροσβεστική επενέβη με 7 άνδρες και τρία οχήματα και έσβησε την φωτιά περί τις 4 το πρωί του Σαββάτου, ενώ μικρές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή μέχρι το πρωί.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στον καταυλισμό καταστράφηκαν πέντε κοντέινερ που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι. Τα κοντέινερ, τα οποία μάλιστα βρισκότανε έξω από τον κύριο χώρο του καταυλισμού, στην περιοχή της παραλίας, είχαν μέσα κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό και άλλα υλικά για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Από τις υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν, επίσης, κάποιες σκηνές, που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία και στις οποίες διαμένουν όσοι καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα στο νησί.