Χουλιάρας: «Πολύ πιθανός ίδιος ή μεγαλύτερος σεισμός τις επόμενες ώρες»

46
Κρήτη: Ισχυρότατος σεισμός

Δονήσεις αυτού του μεγέθους δεν προκαλούν προβλήματα και πως είναι λογικό που ο κόσμος θορυβήθηκε γιατί το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού, στη Σταμάτα, ήταν σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, ενώ πολύ πιθανό χαρακτήρισε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας το ενδεχόμενο να υπάρξει τις επόμενες ώρες σεισμός είτε της ίδιας τάξης με τον χθεσινό, που ταρακούνησε την Αθήνα, είτε ίσως και παραπάνω.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χουλιάρας υπενθύμισε πως υπήρχε σεισμική ακολουθία στην ίδια περιοχή πριν από μία εβδομάδα με το ίδιο ακριβώς επίκεντρο. «Η εξέλιξη είναι» είπε «πως το σμήνος των σεισμών εξελίχθηκε σε κάτι πιο δυνατό, στα 4,5 Ρίχτερ». «Η περιοχή δεν μας έχει ανησυχήσει» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτο: Εκρήξεις σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς

Από τις πολλές μικρές δονήσεις που κατέγραφε όλη τη νύχτα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι περισσότερες δεν έγιναν αισθητές, εκτός από δύο. Μία με μέγεθος 2,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε περίπου 2 ώρες μετά τη δόνηση των 4,4 Ρίχτερ και μία με μέγεθος 2,5 Ρίχτερ λίγο πριν τις 2 τη νύχτα.