Δείτε τα κοντινά μέρη για μια μίνι απόδραση αυτό το Σαββατοκύριακο!

141


Σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, χωρίς να χρειαστεί να διανύσουμε τεράστιες αποστάσεις, οι επιλογές για ένα όμορφο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο είναι αμέτρητες!

Ναύπλιο
Το Ναύπλιο δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάποιος, έστω και για μια φορά! Αποτελεί τόπο διαφυγής από την καθηµερινότητα λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση, διαμονή και ατελείωτες βόλτες! Στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια της πόλης του Ναυπλίου, όπως η κεντρική Σταϊκοπούλου, θα ανακαλύψετε «κρυμμένους θησαυρούς»! (148 χλµ., από την Αθήνα)

Οι «κρυμμένοι θησαυροί» του Ναυπλίου!

Xαλκίδα
Η Χαλκίδα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός -και εξαιρετικά κοντινός- ειδικά στους Αθηναίους για μία σύντομη εκδρομή που συνδυάζεται με βόλτες στην παραλία και θαλασσινά στις ψαροταβέρνες και τα ουζερί. Επιπλέον, λίγο έξω από τη Χαλκίδα, θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές σε κρέας σε γραφικές, οικογενειακές ταβέρνες μέσα στη φύση. ( 89 χλμ. από την Αθήνα)

Τρίκαλα Κορινθίας
Η τέλεια επιλογή για μια ολιγοήμερη απόδραση, μιας και απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Τρία γραφικά χωριά καλούν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει… Ξεκινήστε την περιήγηση από τα Κάτω Τρίκαλα, από τον παλαιότερο οικισµό. Μια λιθόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου, και παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν την εικόνα!Τα Μεσαία είναι τα πιο δημοφιλή, γεµάτα µε παραδοσιακές ταβέρνες εκατέρωθεν του δρόµου, καταστήµατα µε παραδοσιακά προϊόντα και προσεγµένους ξενώνες. Στα Άνω, ψηλοί πύργοι και εγκαταλειµµένα αρχοντικά δικαιολογούν την ονοµασία τους επί Τουρκοκρατίας ως «αρχοντοµαχαλάς». (147 χλμ από την Αθήνα)

Καστάνιτσα Αρκαδίας
Στις καταπράσινες και απότομες πλαγιές του Πάρνωνα στην Αρκαδία, είναι κτισμένο το χωριό Καστάνιτσα, ένα low profile, πολύ γραφικό χωριουδάκι, το οποίο θα σας εντυπωσιάσει με την ομορφιά του διατηρητέου οικισμού του, αλλά και την ηρεμία που μπορεί να χαρίσει στους επισκέπτες. Το χωριό της Καστάνιτσας και η γύρω περιοχή ανακηρύχθηκε διατηρητέος οικισμός ιδιαίτερου φυσικού και αρχιτεκτονικού κάλλους και χαρακτηρίζεται από τους επισκέπτες ως ένας κρυμμένος θησαυρός. (187 χλμ από την Αθήνα)