Δείτε τον Μανώλη Γλέζο κατά την επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη (φώτο)

39
Δείτε τον Μανώλη Γλέζο κατά την επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη

Τον τελευταίο καιρό ο Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την αντίσταση, εκείνος που μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13.05.2019) ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε στο σπίτι του τον πρέσβη της Ρωσίας. Στις φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, δεν θυμίζει σε τίποτα τον Γλέζο που ξέραμε. Έχει αφήσει μακριά γένια, πια, και μοιάζει κυριολεκτικά αγνώριστος.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ επισκέφτηκε τον Μανώλη Γλέζο προκειμένου να τον συγχαρεί για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Α. Μασλόβ έδωσε στον Μανώλη Γλέζο το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!».

Στην ανακοίνωσή της, η ρωσική πρεσβεία χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο «θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης» και σημειώνει πως είναι κάτοχος του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963).

Διαβάστε επίσης:  Νέο εθνικιστικό κόμμα ιδρύει ο Ηλίας Κασιδιάρης (βίντεο)