Δένδιας: Εθνική σύμπνοια στο ΕΣΕΠ, είμαστε στον πυρήνα της ΕΕ

11
Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες - Συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. με επίκεντρο την Τουρκία

“Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση ως ευρωπαϊκή χώρα, στον πυρήνα της Ε.Ε. και μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, την οποία ο ίδιος συγκάλεσε στο φόντο της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας διαπίστωσε εθνική συμπόνοια και ομόνοια που θεωρεί ότι είναι, όπως είπε, το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας.

Από τους εκπροσώπους των κομμάτων στο ΕΣΕΠ, ο μεν τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε από την κυβέρνηση να ξαναβρεί, όπως είπε, το νήμα της ενεργού διπλωματίας, αλλά ταυτοχρόνως να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, όπως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο.

Εθνικό μέτωπο αρραγές διαπίστωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, από μέρους του ΚΙΝΑΛ. Ξεπεράστηκαν οι διασπάσεις του παρελθόντος, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Διαβάστε επίσης:  Η ευκαιρία της Πολεμικής Αεροπορίας για ιπτάμενα τάνκερ και οι προβληματισμοί

Κατηγορηματικός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Συρίγος: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ο,τι σημαίνει αυτό το πράγμα».

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα που εκπροσώπησε στη συνεδρίαση το ΜεΡΑ 25, δήλωσε: «Η ενημέρωση- συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.Θα πρέπει να θέσουμε το θέμα στους Ευρωπαίους.Η Ελλάδα είναι το σύνορο της ΕΕ».

Δένδιας: Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, είναι μια χώρα στον πυρήνα της ΕΕ

«Εθνική σύμπνοια και ενότητα» αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, που τέθηκε επί τάπητος και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Πολιτικής.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, δηλώνοντας: «Διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία», ενώ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, είναι μια χώρα στον πυρήνα της ΕΕ».