Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

ΔΕΘ 2018: Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησής του στο Σκοπιανό

Υπερασπιζόμενος τη στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και στην Εθνική τραγωδία στο Μάτι, με επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία αλλά και αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για επεισόδια στο περιθώριο της ΔΕΘ:

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσέθεσε ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας. «Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία».

Απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους.

Τόνισε ότι έχουμε μια σημαντική συμφωνία που θα δώσει μια σημαντική ώθηση στη Θεσσαλονίκη. Διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη. Ανοίγει τον δρόμο στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης και ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Είπε ότι παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων μας, ορισμένες φορές περνά τα πλαίσια, παρακολουθούμε και θα πρέπει παρότι είναι πριν το δημοψήφισμα τους, να μην υπερβαίνουν τα πλαίσια αλλά να βρίσκονται στα πλαίσια όλων όσων έχουμε συμφωνήσει.

Για τις εξαγγελίες στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι τον ενοχλεί η χρήση του όρου «παροχολογία», ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα». Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χτες είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά. Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα.

Τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε χτες δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε καθαρή έξοδο, κανένα κεκαλυμμένο μνημόνιο, έχουμε αναπτυξιακή πορεία, αξιοπιστία στους διεθνείς παράγοντες και τις αγορές»

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους εταίρους έναν χρόνο πριν, να χτιστεί το «δημοσιονομικό μαξιλάρι» που είναι κοντά στα 30 δισ. ευρώ και διασφαλίζει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές σε περιόδους όπου οι αγορές βρίσκονται σε αναταράξεις.

«Έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να παρακολουθούμε τις αναταράξεις στις αγορές που οφείλονται σε εξωγενείς λόγους», είπε, προσθέτοντας ότι συνεπώς κάποια στιγμή προφανώς θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ώστε να βγούμε και να δανειστούμε με πολύ καλό επιτόκιο.

Σημείωσε ότι έχουμε καθαρή έξοδο, δεν έχουμε κανένα κεκαλυμμένο μνημόνιο, έχουμε αναπτυξιακή πορεία, έχουμε αξιοπιστία στους διεθνείς παράγοντες και τις αγορές.

Σχολίασε ότι βγήκαν την προηγούμενη Δευτέρα ορισμένοι, μεταξύ αυτών και ο κ. Μητσοτάκης, και προσπάθησαν να αποδώσουν το τσίμπημα στις αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου στο ότι θα ερχόταν ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για «παροχές». Αλλά την Παρασκευή έπεσαν κατά 50 μονάδες βάσης. «Όλα αυτά», σχολίασε, «είναι ανοησίες, και όποιοι λένε ανοησίες κρίνονται από τον ελληνικό λαό».

«Ο Π.Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο»

Ερωτηθείς εάν η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι εκτιμά τη θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου αν και διαφωνεί απόλυτα μαζί του και του το έχει πει. Προσέθεσε ότι είναι σίγουρος πως κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλαβαίνει τη σημαντική προοπτική που δίνει για τη χώρα η Συμφωνία και πως όμως είναι δεσμευμένος σε μια στάση αρχής.

«Επειδή όμως τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχουμε ειλικρινή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε πάντα τη θέση που τώρα διαμηνύει για το «Μακεδονικό» και τον κατηγόρησε, συνεπώς, για «ακραία τυχοδιωκτική πολιτική και στάση αμοραλισμού». Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, είπε, τότε αντί να κάνει τον «τζάμπα μάγκα» και να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. «Γιατί δεν το λέει αυτό;». Τον κατηγόρησε για πολιτική εκ του ασφαλούς και στάση που προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών.

«Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Για την εθνική τραγωδία στο Μάτι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την περιβόητη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της εθνικής τραγωδίας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε τους νεκρούς και επεσήμανε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λίγες ώρες μετά να πει τα κακά μαντάτα στον ελληνικό λαό. 

Δεν απάντησε βέβαια γιατί σε εκείνη την σύσκεψη δεν αναφέρθηκε η παραμικρή κουβέντα για την ύπαρξη νεκρών από την στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν θύματα και μάλιστα επιβεβαιωμένα από το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα είπε: Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική (για το αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι), θεμιτή είναι η κριτική ωστόσο γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας στρατευμένης προπαγάνδας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πως να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ της εθνικής τραγωδίας αυτό ως μέλημά μας.

Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη μετά από την σύσκεψη που τόσο επικρίθηκε. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών που ως τότε γνωρίζαμε. Η όποια κριτική πρέπει να γίνεται αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια αυτοί που υφίστανται την κριτική θα πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό αφορά να βγει πολιτική υπεραξία από κάποιους και όταν πρόκειται για νεκρούς, αυτό κανείς δεν το επικροτεί

Η όποια περαιτέρω προσπάθεια πολιτικής υπεραξίας μέσα από μια εθνική τραγωδία θα είναι κατακριτέα από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί αυτό. Γνωρίζετε ότι διεξάγεται έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα εξονυχιστική. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας αυτής. Εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής.

Συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία.

Ο Νίκος Τόσκας θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός υπουργός και εκτιμώ ότι έθεσε την παραίτησή του την επόμενη ώρα λέγοντας μου οτι ανεξάρτητα από το αν διαχειρίστηκα ή όχι σωστά την τραγωδία, το ηθικό κομμάτι με βαραίνει.

Στη χώρα είχαμε και άλλες τραγωδίες και στην ξηρά και τη θάλασσα. Αν μας διαφοροποιεί δεν είναι το αν είμαστε καλύτεροι διαχειριστές ή όχι της κρίσης αλλά το ηθικό πλεονέκτημα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σωστά εγώ του ζήτησα να μείνει για να συμμαζέψουμε την κατάσταση και σωστά προχωρήσαμε στις αλλαγές που προχωρήσαμε.

Για τις εκλογές

Σε ερώτηση για τετραπλές κάλπες τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο βασικός του στόχος είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν τον  Οκτώβριο του 2019 αλλά επεσήμανε ότι αυτό θα κριθεί από το πως θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της 4ετους θητείας. Αυτό θα επιδιώξω και πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία. Θα είναι συλλογική και όχι μόνο προσωπική επιτυχία να γίνουμε η πρώτη κυβέρνηση που θα κλείσει τον κύκλο της και τη συνταγματική επιταγή.

Οι ευρωπαϊκές εκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα την οποία παραμορφώνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 ακριβώς γιατί είναι η πολιτική δύναμη που πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι τρεις προηγούμενες, να βγάλουν τη χώρα από τα Μνημόνια. Το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα πάμε πίσω στα Μνημόνια, τη σπατάλη, τη ρεμούλα και τη διαπλοκή.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός μου. Όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες όμως ο σχεδιασμός είναι αυτός και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε».

Για το αν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1//1 του 2019

Στα μέσα Οκτωβρίου, όπως και για τις άλλες χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για να δει αν τηρεί τους στόχους. Άρα λοιπόν αυτό που περιέγραψα χτες συμβαίνει με όλες τις χώρες,η Κομισιόν περιμένει τον προϋπολογισμό όλων των χωρών για να τον ελέγξει».

Η κυβέρνηση θα καταθέσει τον προϋπολογισμό έχοντας και μια καλύτερη εικόνα που θα επιβεβαιώνει την εκτίμηση που με σιγουριά κατέθεσε χτες, ότι το 2019 θα είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο του 3,5% και στο βαθμό που αυτό επιβεβαιωθεί θα αναιρεί τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που θεωρούσε ότι δεν θα πιάσουμε τον στόχο και επέμενε για την εφαρμογή μέτρων περικοπών.

«Εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτά τα επιχειρήματα, θα προσθέσουμε και επιχειρήματα που διαμορφώνουν και το συνολικό μας αφήγημα γιατί εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα που θα άρουν τη δημοσιονομική εξυγίανση και των πυρήνα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αλλά θα εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό είναι ένα αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό μέτρο. Πιστεύω ότι με αυτά τα επιχειρήματα θα έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που πρέπει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας», προσέθεσε.

Για τη μείωση του αφορολόγητου

Η εκτίμησή μας είναι ότι θα είμαστε πάνω από το στόχο του πλεονάσματος και άρα δεν θα υπάρξει διακινδύνευση. Η μη εφαρμογή του μέτρου θα επιτευχθεί εάν συνεχιστεί η σοβαρή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι σίγουρος αν αυτό θα συνεχιστεί επί Νέας Δημοκρατίας , στον πυρήνα του προγράμματος της οποίας βρίσκεται η ιδεολογία του ΔΝΤ και τα σχέδια Πινοσέτ.

Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Το σχέδιό μας για το ασφαλιστικό σε σχέση με το σχέδιο του κλ. Μητσοτάκη είναι η μέρα με τη νύχτα. Γιατί όπως φαίνεται το σχέδιο της ΝΔ – το είπε ο κ. Καραγκούνης ή του ξέφυγε- είναι ένας «κουμπαράς» τύπου Πινοσέτ. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για οριζόντια μείωση όλων των εισφορών., Αυτό θα μας ξαναγυρίσει πίσω στα ελλείμματα.

Για την προεδρική εκλογή

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή και το αν θα ξαναπροτείνει ως υποψήφιο τον Προκόπη Παυλόπουλο

Έχουμε έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, τιμά τη χώρα με τη στάση. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Δεν έχει νόημα να μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Για τον ΣΕΒ και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Περισσότερη ιδεολογικού χαρακτήρα η διαφωνία του ΣΕΒ. Δεν είναι ο μόνος εταίρος. Οι άλλοι εταίροι έχουν δείξει μια απόλυτη διάθεση συνεννόησης για τον κατώτατο μισθό.

Η διαδικασία της επαναφοράς του κατώτατου μισθού θα είναι απόλυτα εγκεκριμένη, θα υπάρξει διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, μετά η απόφαση της υπουργού. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 4 μήνες. Ενώ και στην Πορτογαλία ακολουθήθηκε με επιτυχία η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Σε κλίμα συναίνεσης θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τι θα έλεγε στους νέους

«Ένας από τους εθνικούς στόχους είναι να ξανακερδίσουμε τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό ή να σταματήσουμε την φυγή των νέων που αναζητούν καλύτερους μισθούς αλλά δεν φαντάζομαι ότι έχουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Έχουμε εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό πάνω στο οποίο θα χτίσουμε το μέλλον της χώρας. Είμαι περήφανος που παρά τις δυσκολίες το 2015 μια από τις πρώτες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής με τα επιδόματα που δώσαμε στους πολύ φτωχούς ήταν να αυξήσουμε το ποσό για την έρευνα κατά 1% του ΑΕΠ. Ιδρύσαμε το ίδρυμα έρευνας και καινοτομίας που δίνει υποτροφίες. Προχωρήσαμε σε σύστημα για σύνδεση νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την αγορά με παράλληλη χρηματοδότηση των ιδεών. Αναφέρομαι στο ταμείο με τους ευρωπαϊκούς πόρους. Με κονδύλια από ΕΕ ιδρύσαμε το πρόγραμμα «ερευνώ – καινοτομώ» για την ενίσχυση των υποδομών των επιχειρήσεων. Χθες ανακοίνωσα μια σειρά από νέες παρεμβάσεις όπως πρόγραμμα προσλήψεων, πρόσληψη 5,5 χιλ νέων επιστημόνων σε δημόσιους φορείς. Πρόγραμμα επιδοτήσεων για νέους έως 25 ετών. Η συνολική μας παρέμβαση το επόμενο διάστημα θα είναι πιο διακριτή».

Τι είπε και τι ξέχασε να πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ελεύθερο Τύπο για την έκρηξη τιμών τα διόδια

Για την έκρηξη στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας και αν θα ξαναμεταβεί σε σταθμό για να διαμαρτυρηθεί όπως έκανε το 2011  ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ανταποκριτή του Ελεύθερου Τύπου Αγγελου Αγγελίδη. 

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός ξέχασε το παρελθόν του και θέλησε να θριαμβολογήσει για την ολοκλήρωση των έργων στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν ξεκινήσει την διαδικασία εμμένοντας να μένει μόνο στον εαυτό του που έκοψε την κορδέλα και σε κανέναν άλλον.

«Δεν θα χρειαστεί (σ.σ. να διαμαρτυρηθώ για τις τιμές). Εχει προχωρήσει η διαδικασία να δημοπρατηθεί το έργο για τα αναλογικά διόδια και θα υπάρχει ένας εξορθολογισμός καθώς ο πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει.

Εχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από ρυθμίσεις προκειμένου οι πολίτες που διαμένουν μόνιμα και αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις καθημερινά να έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι εμείς είμαστε αυτοί που ολοκληρώσαμε τα έργα για τα οποία ο ελληνικός λαός πλήρωνε διόδια αλλά είχαν μείνει τα χαρτιά.

Εργα τα οποία ήταν παρατημένα και με κόστος τεράστιο για τον ελληνικό λαό και σήμερα η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη χώρα σχετικά με το οδικό της δίκτυο. Εγώ το χωριό μου πηγαίνω σε 3 ώρες και όχι σε 6 ώρες όπως πήγαινα παλιότερα».

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ναι ανησυχώ. Η Ευρώπη σήμερα από την πίεση της κρίσης παίρνει μια κλίση αντιευρωπαϊκή. Διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα το ένα που αμφισβητεί τις βασικές αξίες της Ευρώπης, της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της πολιπολιτισμικότητας και το άλλο στρατόπεδο που τις υπερασπίζεται. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα σε αυτό το ρεύμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εντάσσεται στην ευρωπαϊκή αριστερά. Θα πρέπει να ενταθούν οι κινήσεις συνεργασίας. Μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και βλέπουμε μια φοβική ακατονόητη στάση των κομμάτων της χριστιανοδημοκρατίας να κάνουν στροφή στη ατζέντα της ακροδεξιάς. Όπου αυτό έχει συμβεί δεν έχουν κερδίσει ψήφους αντίθετα έχει κερδίσει η ακροδεξιά. Θα είναι πολύ επιζήμιο για το μέλλον της Ευρώπης αν η κ. Μέρκελ υποχωρήσει σε τέτοιες δυνάμεις. Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία για να ανασχεθεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Για την Αλβανία

Σε καλό επίπεδο προχωρά η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν δεσμεύσεις της γειτονικής χώρας για να επιτρέψει η Ελλάδα την ενταξιακή τους πορεία. Δεν ισχύουν όσα ακούγονται για «νέα χάραξη συνόρων», ούτε αυτό που συχνά κάποιοι βάζουν από το παράθυρο «θέμα τσάμηδων». Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Η Ελλάδα κινείται με σαφή στρατηγική επίλυσης προβλημάτων και όχι παραχωρήσεων στις βασικές μας εθνικές γραμμές. Η Ελλάδα δεν είναι παράγοντας προβλημάτων αλλά παράγοντας λύσεων ώστε να επικεντρωθούμε στα ελληνοτουρκικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον...