Δίκη ΧΑ: Ώρα απολογίας για τον Μιχαλολιάκο

10
Δίκη ΧΑ: Ώρα απολογίας για τον Μιχαλολιάκο

Οι κατηγορίες «ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», η «παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό τον εφοδιασμός της» και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταθέτει σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα, έξω από το Εφετείο, υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς πραγματοποείται αντιφασιστική συγκέντρωση από οργανώσεις και συλλογικότητες του αριστερού και αναρχικού χώρου, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους. Κλειστή η κάθοδος της Αλεξάνδρας από το ύψος της Πανόρμου.

Συγκεντρώσεις σωματείων και εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο Μιχαλολιάκος

Ο γενικός γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος θα απολογηθεί για τις κατηγορίες «ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης» και την «παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό τον εφοδιασμός της».

Ο «και κατ’ ουσία Αρχηγός και ηγέτης της Χρυσής Αυγής» όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, «διηύθυνε αυτήν καθ’ όλο το διάστημα της λειτουργίας της ως εγκληματικής οργάνωσης, ήτοι κατ’ ουσίαν από το έτος 2008, οπότε εκδηλώθηκε εμφανώς η σωρευτική και εξακολουθητική εγκληματική της δράση».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται ότι θα αντικρούσει τις κατηγορίες χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία που έκαναν οι πρώην βουλευτές και συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος τους. Μάλιστα, θα αποδώσει τη δίωξή του σε σκευωρία από την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία πραγματοποιούσε τότε τη θητεία της, γιατί σύμφωνα με τα όσα θα καταθέσει, είχαν ως στόχο να διαλύσουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία εκείνο το διάστημα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Πότε θα αρχίσει σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων

Από πλευράς έδρας, θα πραγματοποιηθούν πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με τη δράση της ΧΑ και την ιδεολογία της, αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αν ο Μιχαλολιάκος γνώριζε το τραγικό γεγονός το ίδιο βράδυ που συνέβη ή την επόμενη ημέρα.

«Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται», αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο.

 Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Μιχαλολιάκου αναμένεται διακοπή της δίκης ώστε οι εισαγγελείς της έδρας να προετοιμάσουν την πρόταση τους επί της ενοχής η μη των κατηγορουμένων.