Δημοσίευμα για τη νύφη του Τσίπρα προκάλεσε αντιπαράθεση υπ. Εργασίας – Ν.Δ.

43
Υπουργείο Εργασίας: «Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση»

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της Ν.Δ. προκάλεσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δημόσια υπάλληλος, έχει διοριστεί σε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων στο γραφείο του υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», για τη δεύτερη θέση δικαιολογείται επιμίσθιο 30% επί των αποδοχών της συζύγου του αδελφού του Πρωθυπουργού.

Υπ. Εργασίας: Ουδέν μεμπτόν

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, το υπουργείο Εργασίας απαντά ότι «η εφημερίδα επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει».

Συμπληρώνει δε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, «με τις γνώσεις και την εμπειρία της», παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).
Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση, ενώ κατηγορεί την εφημερίδα για «ανθρωποφαγική» διάθεση, με την οποία «στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

Ν.Δ.: Επιτίθενται σε δημοσιογράφους αντί να απολογηθούν

Όσο απαράδεκτη και προκλητική ήταν η ενέργεια της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου να διορίσει με προνομιακό τρόπο τη σύζυγο του αδελφού του Πρωθυπουργού, η οποία είναι δημόσια υπάλληλος, σε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ως μετακλητή, άλλο τόσο απαράδεκτη ήταν και η απάντηση που απέστειλε στην εφημερίδα που έκανε τη σχετική αποκάλυψη, σχολιάζει με δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεόδωρος Καράογλου.

Διαβάστε επίσης:  Έθιμα: Γιατί η νύφη «στήνει» τον γαμπρό στην Εκκλησία

«Σε αυτήν, εσκεμμένα αποσιωπά ότι ως μετακλητή – και όχι ως αποσπασμένη – η συγγενής του Πρωθυπουργού εισπράττει επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού σχεδόν 30%.

»Αντί να απολογηθεί και να αλλάξει σήμερα κιόλας την απόφαση της, η ηγεσία του υπουργείου επιτίθεται στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως της δημοσιότητας άλλο ένα γεγονός που αναδεικνύει το πλεόνασμα πολιτικής ανηθικότητας που χαρακτηρίζει την παρούσα Κυβέρνηση.

»Από ό,τι φαίνεται, όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε επί λέξει ότι “αποσυμφορεί τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών”, εννοούσε προφανώς αυτούς οι οποίοι δεν είναι συγγενείς και φίλοι του ιδίου και των υπολοίπων μελών της Κυβέρνησής του», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.