ΔΩΔΕΚΑ προαπαιτούμενα που φέρνει ο Σεπτέμβριος

102
νέο αφορολόγητο, πόσα, χάσουν,

Συνέχεια των προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, έρχονται το Σεπτέμβριο και η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα εφαρμόσει προκειμένου να εκταμιεύσει τα χρήματα. 

12 προαπαιτούμενα για 2,8 δις ευρώ πρέπει να υλοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση και σύμφωνα με δημοσίευμα που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» περιλαμβάνονται η ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και η άμεση μεταφορά σε αυτό πολλών σημαντικών δημοσίων επιχειρήσεων για ιδιωτικοποίηση.

Ο Σεπτέμβριος, όμως, θα είναι αρκετά καυτός μήνας καθώς πέρα από τα 12 προαπαιτούμενα θα ξεκινήσει και η διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης η οποία φέρνει τις μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά, το Ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό σύστημα.

Τα 12 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο:

-Κατάργηση των ελάχιστων εισφορών για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

-Κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για τον κλάδο Υγείας.

-Αναθεώρηση – προς τα κάτω – των εκπτώσεων για τα εφάπαξ.

-Αξιολόγηση και μέσω ανεξάρτητου συμβούλου – των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) απέστειλε ήδη στις Τράπεζες τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που διενήργησε για λογαριασμό του η Spencer Stuart και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν κληθεί να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ως το τέλος Αυγούστου, ώστε τα νέα διοικητικά συμβούλια, που θα πληρούν τα κριτήρια του τελευταίου νόμου να συγκροτηθούν ως τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:  Μυστικά και παγίδες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

-Μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου (πρόγραμμα αποδέσμευσης φυσικού αερίου, βελτίωση συνθηκών πρόσβασης, αύξηση ποσοτήτων κτλ.)

-Τροποποίηση της νομοθεσίας για το ΕΤΜΕΑΡ αλλά και της δομής του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

-Εξουσιοδότηση από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ του management για τροποποίηση των τιμολογίων.

-Υποβολή υποψηφιοτήτων για το εποπτικού συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα επιλέξει το ΔΣ του Ταμείου.

-Μεταφορά στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μιας «ομάδας ΔΕΚΟ» η ποία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Η «ομάδα» θα πρέπει να περιλαμβάνει την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ, την ΕΛΒΟ, την Αττικό Μετρό, τις Κτιριακές Υποδομές και πιθανόν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και την ΕΚΧΑ (Κτηματολόγιο).

-Έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση (για 35 έτη) της Εγνατίας και τριών κάθετων αξόνων από το ΤΑΙΠΕΔ.

-Παροχή πόρων (και προσλήψεις) για την ορθή λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων που θα αντικαταστήσει από την 1/1/2017 τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

-Επιλογή του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων.