Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Δολοφονία Άλκη: Τις επόμενες ώρες το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο Αλβανό

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο, Αλβανικής καταγωγής, που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αλλά είναι ο μοναδικός από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση που παραμένει μέχρι στιγμής ασύλληπτος και φέρεται να διέφυγε στην πατρίδα του.

Κατά τις ίδιες πηγές, εκκρεμούν κάποιες τυπικές διαδικασίες για την έκδοση τού εντάλματος το οποίο θα καταστεί στη συνέχεια ένταλμα διεθνούς αναζήτησης (ερυθρά αγγελία).

Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι παραδόθηκε αυτοβούλως στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του ο 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.
Εξάλλου, σήμρρα ξεκινούν και οι απολογίες των υπολοίπων οχτώ συλληφθέντων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, υπάρχει και άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έληξε όταν οπαδοί του Άρη έσπευσαν να βοηθήσουν την ομάδα των τριών αγοριών, τρέποντας σε φυγή τους δράστες.

Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου

Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εκδόθηκε πραγματικό ένταλμα σύλληψης: Η μέρα που Βέγγος-Παπαμιχαήλ «δολοφόνησαν» τον συμπρωταγωνιστή τους

Αρχικά, ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Μετά, τον έστησαν στον τοίχο και πάτησαν την...

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο διώκεται ο Αλβανός φίλος του πιστολέρο

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή είναι...

Επεισόδια Ρέντη: “Σκανάρουν” σύνδεσμο στα δυτικά προάστια – Θέμα χρόνου τα νέα εντάλματα σύλληψης

Τα ίχνη του καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη και του «πυρήνα» των σκληρών χούλιγκαν...

Ρέντη: Έρχονται εντάλματα και νέες συλλήψεις

Πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις βρίσκονται οι Αρχές για τα επεισόδια στου Ρέντη και...