Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
25.4 C
Athens

Δύσκολη νύχτα για Βίλια – Καλύτερη η εικόνα στη Λαυρεωτική

Εκκενώθηκε και άλλος οικισμός λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια, όπου αναμένεται δύσκολη νύχτα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Με μήνυμα που εστάλη λίγο πριν τις 20.00 από το 112, οι κάτοικοι του Βενίζα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Εν τω μεταξύ 20 ελικόπτερα και 16 αεροσκάφη επιχείρησαν συνολικά μαζί με πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε Κερατέα και Βίλια. Πυρκαγιές, που έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και περιουσίες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στα Βίλια η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τις φλόγες να καίνε παρθένο δάσος στο όρος Πατέρα, ενώ η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο.

Σημειώνεται ότι έχουν καεί τρία σπίτια και συγκεκριμένα εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Γεώργιο. Επίσης, από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το Κρύο Πηγάδι έχει κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στα Βίλια επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, που ωστόσο δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχουν δρόμοι.

Στο μεγάλο μέτωπο στα Βίλια εκκενώθηκαν εφτά οικισμοί. Πρόκειται για το Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βυθοχώρι και Βενίζα.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη Λαυρεωτική

Η κατάσταση στη Λαυρεωτική έχει βελτιωθεί, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενεργό μέτωπο.

Στη Λαυρεωτική επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, που προσπαθούν να αποτρέψουν τις αναζωπυρώσεις και να σβήσουν τις φωτιές.

Στην περιοχή της Λαυρεωτικής δόθηκε μέσα στην ημέρα εντολή εκκένωσης μέσω του 112 σε τρεις οικισμούς. Πρόκειται για τα χωριά Μαρκάτι, Συντερίναι και Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή γύρω από το Μαρκάτι δυστυχώς υπήρξαν και σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, τα οποία βρισκόταν διάσπαρτα στην περιοχή αλλά και σπίτια στη Συντερίνα.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια το 24ωρο από ώρα 19:00 της 15-08-2021 έως ώρα 19:00 της 16-08-2021 εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα μέτωπα της Αττικής και τις άλλες πυρκαγιές που ακόμα δεν έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, η κατάσταση από πλευράς επιχειρήσεων είναι η εξής:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Επίσης περιοδικά επιχείρησαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
  • Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από Αυστρία με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι και αύριο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, για αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην...

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων ετών στον Προμαχώνα από Βούλγαρους και Ρουμάνους Κάθε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από το εξωτερικό έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα....

Πως κινούνται τα ΜΜΜ την Τετάρτη του Πάσχα

Το ειδικό πρόγραμμα για λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό Παραμένουν σε ειδικό πρόγραμμα και την Τετάρτη του Πάσχα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική. Πιο αναλυτικά...

Τέμπη: Στην τελική ευθεία η έρευνα

Τα τρία νέα πορίσματα που αναμένει ο εφέτης ανακριτής Τα τρία νέα πορίσματα αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα. Τα αποτελέσματα τριών κρίσιμων ερευνών που αφορούν...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Μαΐου η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1945...Η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται. Ημέρα της Νίκης. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, που ξεκίνησε το 1939 η ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ και οδήγησε...

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο ηθοποιός Κώστας Ματσακάς, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε για...
Πανελλήνιες 2020: Παράταση μέχρι την Δευτέρα για την υποβολή μηχανογραφικών

Το χρονοδιάγραμμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα...

Ανοίγει η τουριστική σεζόν – Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και παρότι τα μηνύματα είναι ευοίωνα, οι μεγάλες ελλείψεις εργαζόμενων σε κομβικές θέσεις και ειδικότητες είναι ανοιχτή πληγή αλλά και απειλή για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...