Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Έγκλημα και τιμωρία-Κλείσαμε εργοστάσια Ζάχαρης και τώρα “απογειώθηκε” η τιμή- Το ίδιο έγινε και με εργοστάσια λιγνίτη και ενέργεια

Οι Γερμανοί ξαναγυρίζουν στα εργοστάσια λιγνίτη και εμείς ακούμε για “πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα που βόσκουν σε πράσινα λιβάδια”

Σε άνοδο βρίσκονται οι τιμές της ζάχαρης καθώς εν μέσωαυξανόμενης ζήτησης έχει έρθει και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, φθάνοντας την τιμή του προϊόντος σε ιστορικό υψηλό 13 ετών παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο εξαιτίας των ανησυχιών για τις επιπτώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο στις σοδειές στην Ταϊλάνδη και την Ινδία, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι η Ζάχαρη θα συνεχίσει την ανιούσα και μαζί με την φέτα και το Ελαιόλαδο, θα φτάσουν να πουλιούνται αρκετά ακριβά για το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή.

Η άνοδος της τιμής της Ζάχαρης έχει σχέση με την πορεία του καιρού, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την αισχροκέρδεια, η οποία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού οι Έμποροι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν πολλά από την χασούρα της εποχής της πανδημίας, και ας μην το αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Το κύριο πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ότι η ανοδική τάση της τιμής της Ζάχαρης, προστίθεται στα υπόλοιπα υπερτιμημένα βασικά προϊόντα του καλαθιού του Έλληνας φορολογούμενου, ανεβάζοντας έτσι τον πληθωρισμό σε μια χώρα που δεν έχει ακόμα ανακάμψει από τις φωτιές και τις πλημμύρες που
κτύπησαν βάναυσα χιλιάδες ανθρώπους από τον Ιούλιο μέχρι πριν λίγες ημέρες.
Το ακόμα πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η Ελλάδα είχε τόσα εργοστάσια Ζάχαρης, ειδικά σε Έβρο και Θράκη, τα οποία κλείσαμε με προτροπή της ΕΕ.
Δηλαδή ενώ παράγαμε τόνους ζάχαρης και την στέλναμε ως εξαγωγή στο εξωτερικό, μας ζήτησαν οι “ ιθύνοντες” της ΕΕ, να διαλύσουμε την ελληνική παραγωγή προς όφελος άλλης χώρας, και τώρα μείναμε να κοιτάμε την τιμή της Ζάχαρης στην χώρα μας.

Το ίδιο ακριβώς έγκλημα έχει γίνει και στον τομέα της παραγωγής ρεύματος

Κλείσαμε παραγωγικές μονάδων πολλών ετών που δούλευαν με λιγνίτη της ΔΕΗ, χωρίς να διασφαλίσουμε το από που θα λαμβάνουμε την αντίστοιχη ποσότητα ρεύματος.

Το αποτέλεσμα ήταν με την πρώτη “καταιγίδα”, (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), στις τιμές φυσικού αερίου, να πληρώνουμε διπλάσιο ποσό και εξαιρετικά πολλά δις ευρώ για ενέργεια στην χώρα μας.

Μάλιστα μετά από κάποια περίοδο ανάκαμψης στην Ευρώπη, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ξανά άνοδο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω και της διεθνούς καταστάσεως.

Στην χώρα μας το ίδιο διάστημα, ακούσαμε πολλά για την περιβόητες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ( ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κά), χωρίς όμως να υπάρχει το αντίστοιχο αποτέλεσμα σε ποσότητα που παρήγαγαν τα εργοστάσια λιγνίτη στην χώρα μας.

Πρόκειται για τραγικές επιλογές που έγιναν με γνώμονα την ευθυγράμμιση με ξένες εντολές από ξένα κέντρα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η πραγματικότητα στην χώρα μας.

Αυτός ο τρόπος δράσης είναι επικίνδυνος και κυρίως αναποτελεσματικός, κάτι που έδειξε και η επιστροφή για παράδειγμα ολόκληρης Γερμανίας σε εργοστάσια λιγνίτη.

Η Γερμανία επαναφέρει σε λειτουργία εργοστάσια λιγνίτη που είχαν κλείσει για να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα του 2023-24.

Πρώτα είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της να πληρώνουν φθηνά τα βασικά προϊόντα σίτισης και την ενέργεια, και στην συνέχεια τα οποία σχέδια θέλουν να εφαρμόσουν οι τεχνοκράτες της Ευρώπης, οι οποίοι τώρα στην κρίση του Ισραήλ και μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, δεν διέκοψαν ούτε την χρηματοδότηση στους Παλαιστινίους λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων των χωρών μελών της Ένωσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο...

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση αλλά επικράτησε προς το παρόν η ψυχραιμία», αναλύει ο καθηγητής...

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιατί ο Θεός επιφέρει την τιμωρία;

Για ποιο λόγο ο Θεός προλέγει τις τιμωρίες που πρόκειται να επιβάλλει; Για να μην...

Πως θα τιμωρηθούν οι άθλιοι των Σεπολίων που βίασαν το 12χρονο κορίτσι

Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η υπόθεση του βιασμού 12χρονης από 53χρονο στα Σεπόλια, αλλά όχι...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να βάζουμε το παιδί μας τιμωρία;

Συχνά οι γονείς βγαίνουν εκτός ελέγχου και αρχίζουν να φωνάζουν στα παιδιά τους (συχνά...

Ολυμπιακός: Τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 13.000 πρόστιμο

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 13.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για...